Ένα σούπερ μάρκετ δεν πετάει τρόφιμα – Τα κάνει ενέργεια για το 100% των αναγκών του

Ένα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία αποδεικνύει ότι υπάρχει τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα τρόφιμα που καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, ένα κατάστημα Sainsbury’s στη δυτική Αγγλία θα απεξαρτηθεί από το κεντρικό δίκτυο ενέργειας για να τροφοδοτηθεί από την ενέργεια που παράγει η αναερόβια χώνευση υπολειμμάτων τροφίμων.

Η εκμετάλλευση των αποβλήτων τροφίμων θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης Biffa.

Τα Sainsbury’s, γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία, είναι ο μεγαλύτερος χρήστης ενέργειας από τρόφιμα και αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων στη χώρα: συνολικά παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει έως 2.500 νοικοκυριά κάθε χρόνο.

Πλέον ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας θα βασιστεί εξολοκλήρου στα οργανικά απόβλητα από τρόφιμα για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Τα υπολείμματα τροφίμων από το σούπερ-μάρκετ στο Κάννοκ θα μεταφέρονται στην κοντινή μονάδα της Biffa όπου θα μετατρέπονται σε αέριο βιομεθάνιο το οποίο εν συνεχεία θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας που θα επιστρέφει στο κατάστημα μέσω ενός καλωδίου μήκους 1,5 χιλιομέτρων.

Προτεραιότητα βέβαια για τα περισσεύματα τροφίμων δίνεται σε Τράπεζες Τροφίμων και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ακολουθούν κτηνοτρόφοι που έχουν ανάγκη για ζωοτροφή, ακόμα και οι πίθηκοι ενός κοντινού ζωολογικού κήπου τρώνε μπανάνες από το  Sainsbury’s.

Ό,τι περισσέψει μετατρέπεται σε ενέργεια. “Δεν στέλνουμε οργανικά απόβλητα στις χωματερές και αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσουμε και να ανακυκλώσουμε αναφέρει ο επικεφαλής του τομέα Αειφορίας της εταιρείας Πωλ Κριού.

http://www.econews.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

1 hour ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

2 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

2 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

2 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

2 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

4 hours ago

This website uses cookies.