Categories: OIKONOMIA

Έντονος προβληματισμός για τις επιδοτήσεις

Επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου με το αίτημα της άμεσης καταβολής της δεύτερης δόσης της ενιαίας  ενίσχυσης στους αγρότες της Κρήτης.

Ο κ Παρασύρης παραπέμπει τον Υπουργό στην αγωνία των αγροτών της Κρήτης  σχετικά με την καταβολή της δεύτερης δόσης της ενιαίας επιδότησης για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες ενόψει εορτών.

Σημειώνοντας ότι «δεν περνάει ημέρα που να μην μας υπενθυμίζουν οι τοπικοί αγρότες αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ την υπόσχεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι πριν από τα Χριστούγεννα, πρέπει να καταβληθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης» ο κ. Παρασύρης  θεωρεί απαραίτητη  την «τήρηση της διαβεβαίωσης αυτής τόσο για τους ίδιους τους αγρότες όσο και για την αγορά της Κρήτης η οποία στενάζει υπό το βάρος της κρίσης και περιμένει πως και πως μια ένεση ρευστότητας την περίοδο των εορτών».

Οι  αγρότες της Κρήτης και του Ηρακλείου συνεχίζει ο βουλευτής   βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση, «βλέποντας από τη μια τις καλλιέργειές τους να πλήττονται από απανωτές, καταστροφικές θεομηνίες όλη τη χρονιά (περονόσπορος στα αμπέλια, αποτυχημένη δακοκτονία, παγετός σε ελαιώνες-κηπευτικά, και ο αναγεννημένος ΕΛΓΑ να αδιαφορεί αφού έχει εισπράξει τις εισφορές του), και από την άλλη φυσικά τα προϊόντα τους που πωλούνται σε χαμηλές  τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, το οποίο εκτοξεύεται καθημερινά προς τα κάτω χωρίς κανένα έλεγχο.».

Επομένως συμπεραίνει ο κ, Παρασύρης  «χρειάζεται ενεργητική παρέμβαση  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να αντισταθμιστούν έως έναν  βαθμό οι συνέπειες της κρίσης.

Με δεδομένο ότι από το πρώτο 50% της ενιαίας ενίσχυσης που δόθηκε στους αγρότες ελάχιστα μπήκαν στις τσέπες των παραγωγών εάν, αφαιρέσουμε τις διάφορες κρατήσεις που έγιναν από ΕΛΓΑ, Τράπεζες και Συνεταιριστικές Οργανώσεις» ο κ . Παρασύρης  απευθύνει έκκληση στον Υπουργό  να παρέμβει ώστε να καταβληθεί άμεσα  η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

3 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

3 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

3 hours ago

This website uses cookies.