Ένωση Συν/χων ΙΚΑ Νομού Χανίων «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» – Παγκρήτια σύσκεψη των Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Σωματείων Κρήτης στις 24 Μαΐου στο Ρέθυμνο

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι συνταξιούχοι δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σκληρή πολιτική που τους αφαιρεί δώρα, επιδόματα, παγώνει τις συντάξεις, περικόβει τις επικουρικές, εφαρμόζει το ΛΑΦΚΑ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, βάζει χαράτσια στα νοσοκομεία, με τη συνταγογράφηση που μας υποχρεώνει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού εξαίρεσε από τις λίστες εκατοντάδες φάρμακα, πετσοκόβει το δικαίωμα για λουτροθεραπεία αφού θα μειωθούν οι δικαιούχοι που θα πάρουν φέτος Δελτία Θεραπευτικού τουρισμού. Η ακρίβεια καλπάζει, η Υγεία έχει καταντήσει εμπορεύσιμο είδος και προϊόν εκμετάλλευσης, υπάρχουν τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό τα ιατρεία του ΙΚΑ και τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν.

Έτσι, ύστερα από απόφαση των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών των Συνταξιουχικών Οργανώσεων αποφασίστηκε να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Κρήτης την ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ στις 11 το ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, όπου θα συμμετέχει και το Δ.Σ. της Ένωσής μας. Θα συζητηθούν όλα τα τοπικά και γενικά θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους όλων των ταμείων και να προετοιμαστούν για την μεγάλη Παγκρήτια Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στο Ρέθυμνο. Γι’ αυτό πρέπει να βρεθούμε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα, για ν’ αποκρούσουμε αυτή τη λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να χρεοκοπήσουμε μόνο εμείς και όχι η πλουτοκρατία.

Καλούμε τους συνταξιούχους σε επιφυλακή και να είναι πάντα κοντά μας στους αγώνες μας για να κερδίσουμε ότι κατακτήσαμε και μας τα κόβουν. Μόνο με τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ’ αυτό το αδιέξοδο που μας έχουν ρίξει, όπου μας έχουν καταντήσει ζητιάνους και μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: Ηρ. Αναγνωστόπουλος
Ο Γεν. Γραμμ.: Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οικογένεια Μπόλαρη… Μια οικογένεια με ιστορία

Της Ιωάννας Σφακιανάκη Πολλοί παλιοί Χανιώτες θα θυμούνται ίσως την Πλατεία Μπόλαρη (σημερινή Πλατεία Ελευθερίας…

10 mins ago

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν…

3 hours ago

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα…

3 hours ago

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

3 hours ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

3 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

3 hours ago

This website uses cookies.