Έργα αναβάθμισης στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Έπειτα από επίμονες διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής και άλλων φορέων θα υλοποιηθεί το έργο αναβάθμισης του Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και άλλων παραλιακών χώρων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ.
Το έργο ονομάζεται «Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση Ενετικού Λιμένα Ρεθύμνου και των παραλιακών χώρων της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ρεθύμνου» και αφορά το τμήμα από το κτίριο «Δελφίνι» μέχρι το Ενετικό Λιμάνι. Ο προϋπολογισμός είναι 1.450.000 ευρώ και, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του, έχει διάρκεια εκτέλεσης τους 18 μήνες.

Το σημαντικό αυτό έργο για το παραλιακό μέτωπο της πόλης του Ρεθύμνου, αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος της παραλιακής με έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις με έργα που ως βασική επιδίωξη έχουν, τη δημιουργία ενός ενοποιημένου δημόσιου χώρου που θα συνθέτει το διττό χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης: αυτού της αστικότητας προς την πλευρά της πόλης και του πιο ελεύθερου και «φυσικού» χαρακτήρα προς την πλευρά της θάλασσας.

Μεταξύ άλλων σημαντικών παρεμβάσεων, θα είναι και αυτές για σύγχρονες παράλληλες ζώνες για τα οχήματα, ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από πλευράς του δήμου, το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων και υποδομών της πόλης, κάτι που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ παράλληλα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σχεδιάζει επεμβάσεις στη λιμενολεκάνη, που συνιστούν αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο Ρέθυμνο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

10 mins ago

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους στην βίαιη σχέση από την οποία…

12 mins ago

Η δικαστική απόφαση που ξεμπροστιάζει τις απάτες εταιρίας διαχείρισης κόκκινων δανείων – Πώς αρπάζουν περιουσίες

Υπότροπος για κακομεταχείριση δανειοληπτών – Η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας…

15 mins ago

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον κόμβο…

53 mins ago

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο έγγραφο του, που απέστειλε στον Υπουργό…

56 mins ago

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

1 hour ago

This website uses cookies.