ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για τη «μπάλα» φωτιάς μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη: Τι ισχύει για το ξυλόλιο

Δύο ημέρες μετά τη θλιβερή επέτειο από τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η δικογραφία του εφέτη-ανακριτή, η οποία περιλαμβάνει τις μηνυτήριες αναφορές, τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, είναι στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τη «μπάλα» φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 με την εμπορική στα Τέμπη όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν εντοπιστεί εύφλεκτα υλικά τα οποία εάν δεν υπήρχαν, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν μικρότερος.

Ο Κωνσταντίνος Κολοβός, χημικός μηχανικός ΕΜΠ μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN αναφέρθηκε στην πιθανότητα να υπήρχε ξυλόλιο σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας και εξήγησε ότι υπάρχουν πολύ αυστηροί κανονισμοί με τους οποίους πρέπει να έχει συμμορφωθεί ο οργανισμός για να μεταφέρει ξυλόλιο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Wikileaks: Οι μεγαλύτερες αποκαλύψεις της σελίδας του Τζούλιαν Ασάνζ που ταρακούνησαν κράτη και εταιρείες

Τίτλοι τέλους πέφτουν στη δικαστική οδύσσεια 14 ετών που βίωσε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος και…

36 seconds ago

ΣΥΡΙΖΑ: Μανιφέστο κατά Κασσελάκη και «μισή» παραίτηση από τα κομματικά όργανα από Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, με τρία στελέχη του κόμματος να απαντούν στον πρόεδρο, Στέφανο…

5 mins ago

Ευάγ. Αποστολάκης: “Όλα τα κόμματα έχουν μαύρα”

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε τη «βόμβα» για τα «μαύρα λεφτά» και ο Ευάγγελος Αποστολάκης τα…

5 mins ago

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση υποτιμήσει την…

11 hours ago

Βλαδίμηρος Κοκκινάκης: Ο Κρητικής καταγωγής σοβιετικός θρύλος των αιθέρων του οποίου τη γέννηση υπενθύμισε η Ρωσική πρεσβεία

"Σαν σήμερα το 1904 γεννήθηκε ο Σοβιετικός πιλότος δοκιμών Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, ειδικευόμενος σε πτήσεις μεγάλου…

11 hours ago

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη…

12 hours ago

This website uses cookies.