ΤΟΠΙΚΑ

Έρχεται το Matala Beach Festival!

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Ματάλων διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ των Ματάλων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Matala Beach Festival έχει προγραμματιστεί για τις 21,22 και 23 Ιουνίου του 2019 και αναμένεται ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει έως τώρα

Στο τριήμερο Φεστιβάλ των Ματάλων εκτός από τις κυρίως συναυλίες πραγματοποιούνται παράλληλα και πολιτιστικά δρώμενα, όπως Street Painting και Music Workshops, χορός, λογοτεχνία, ποίηση, ζωγραφική κτλ.

Επιπλέον πραγματοποιούνται δραστηριότητες αποκλειστικά για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Το Φεστιβάλ των Ματάλων αποτελεί πλέον θεσμό στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα με κοινό που προέρχεται από κάθε μέρος της γης. Επίσης αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στην Π.Ε. Ηρακλείου. Το Φεστιβάλ των Ματάλων αποτελεί την αναβίωση μιας εποχής που έμεινε ανεξίτηλη στην ιστορία της Κρήτης, της εποχής των «Παιδιών των Λουλουδιών». Ήταν η πρώτη μορφή απελευθέρωσης των ηθών ,στην νεότερη ιστορία, ένας τρόπος απελευθέρωσης από την καταπίεση των θεσμών. Η αγάπη για τα Μάταλα επηρέασε πολλούς ανθρώπους, που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο 50 χρόνια μετά, για να αναβιώσουν την ξεγνοιασιά και την αθωότητα που προσφέρουν οι γνωστές σπηλιές των Ματάλων.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλλαν θετικά προς την ιδέα της δημιουργίας ενός παγκοσμίου φεστιβάλ, για την αναβίωση της ιδέας του «χίπι», και 9 χρόνια μετά συνεχίζει δυναμικά

Στόχος του Φεστιβάλ των Ματάλων είναι να εξελίσσεται κάθε χρόνο και να γίνεται πιο ανταγωνιστικό, πιο ελκυστικό και πιο καινοτόμο. Το Φεστιβάλ αντανακλά το διεθνές χαρακτήρα της Κρήτης και προωθεί τη πολιτιστική, εκπαιδευτική και οικονομική ευημερία των ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας. θα εμφανιστούν δεκάδες καλλιτέχνες που θα δώσουν λάμψη στο manifesto της κουλτούρας και του πολιτισμού.

To Line Up έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Παρασκευή 21/6
Αδάμ Τσαρούχης, George Zervos, Στέλιος Ρόκκος

Σάββατο 22/3
Glass Rebel, Xaxakes, Wedding Singers, Πυξ Λαξ

Κυριακή 23/6
The big nose attack, MC Yinka & the Fuzics , Locomondo, BnC & The disco
vampire band

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: “Ξεσκονίζουν” το πελατολόγιο της εγκληματικής ομάδας με τις χιλιάδες σφαίρες

Το «πελατολόγιο» της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε από τις αρχές του 2024 μεγάλο αριθμό όπλων,…

11 hours ago

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο

Οι πολιτικές πιέσεις στα μέσα ενημέρωσης αυξάνονται σ’ όλο τον κόσμο, την ώρα που η…

11 hours ago

Βάρκα με μετανάστες στους Καλούς Λιμένες – Μια έγκυος μεταξύ των 33 ανθρώπων

33 μετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στο Ηράκλειο, σε συνέχεια…

11 hours ago

Δικηγόροι Αιγυπτίων αλιεργατών: «Τεράστια πρόκληση η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης»

Την απόφαση αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, καταδικάζουν με…

11 hours ago

IOBE: 4 στους 10 Έλληνες αντιμέτωποι με τη φτώχεια

Η τελευταία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την ελληνική οικονομία δείχνει…

11 hours ago

ΠΑΣΟΚ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Η απόφαση γεννά εύλογους προβληματισμούς εντός της νομικής κοινότητας και της κοινωνίας»

«Η απόφαση ελήφθη παρά τη μη πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων, καθώς ο καταδικασμένος σε πρώτο…

11 hours ago

This website uses cookies.