Έρχονται 180.000 λουκέτα και 240.000 απολύσεις στο εμπόριο!

Πέρα από κάθε εφιάλτη βρίσκεται η πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, που δεν είναι άλλη από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η έρευνα δείχνει ξεκάθαρα πως οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως 49 άτομα, που αποτελούν το 99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ (επιστημονικό όργανο των επαγγελματοβιοτεχνών) περίπου 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο δωδεκάμηνο! Αν συνυπολογιστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας, εκτιμάται ότι 61.200 θα είναι η καθαρή μείωση επιχειρήσεων τους επόμενους δώδεκα μήνες – εκ των οποίων περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο .

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για κίνδυνο απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) στο επόμενο δωδεκάμηνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν εφτά απολύσεις.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται απώλεια επιπλέον 106.000 θέσεων μισθωτής εργασίας έως τον Ιούλιο του 2012 και περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων. Εκτιμάται ότι ήδη χάθηκαν τουλάχιστον 65.000 θέσεις μισθωτής εργασίας το 2ο εξάμηνο του 2011.

Στην έρευνα καταγράφεται αύξηση των επιχειρήσεων που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας (37,4%), ενώ το 28,6% μείωσε αποδοχές στο προσωπικό του. Προβλέπεται δε ότι για το 1ο εξάμηνο του 2012, το 43% θα μειώσει με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας, ενώ στα πλέον χαρακτηριστικά συμπεράσματα εντάσσεται και το ότι μόνο το 22% θεωρεί ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή στην τράπεζα, το 29,2% στο εξωτερικό, ενώ το 37,1% σε άλλες τοποθετήσεις.

Το 46,5% θεωρεί ως σημαντικότερο εμπόδιο τα λειτουργικά έξοδα, το 36,5% τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μόλις το 5% τους μισθούς. Πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις προτιμούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ μόλις το 2,5% επιθυμεί τη μείωση του κατώτατου μισθού, ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, Δημόσια Ταμεία, Προμηθευτές)

Το δε ποσοστό των επιχειρήσεων που οφείλει στον ΟΑΕΕ ξεπερνά το 38%.

Και εν κατακλείδι, η πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων (55%) θεωρεί ότι δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία κάτι που από μόνο του έχει άμεσες δυσμενείς επιπτώσεις στον οικονομικό κύκλο

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

3 mins ago

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος…

4 mins ago

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων, έχει καταγγείλει μια σειρά…

8 mins ago

Πολίτες του Πλατανιά ζητούν την ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου

Με ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Πλατανιά, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία…

11 mins ago

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

3 hours ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

3 hours ago

This website uses cookies.