ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασαν οι πρώτοι ξένοι εθελοντές», δηλώνει ο Ζελένσκι – Πρόκειται για μισθοφόρους των ΗΠΑ, λέει η Μόσχα

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρώτο κύμα ξένων εθελοντών έφτασε για να βοηθήσει την Ουκρανία. «Η Ουκρανία χαιρετίζει ήδη ξένους εθελοντές. (Οι) πρώτοι 16.000 είναι ήδη καθ’ οδόν για να προστατεύσουν την ελευθερία και τη ζωή για εμάς και για όλους», είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε την Πέμπτη στο Facebook.

Από την πλευρά της, η Ρωσία υποστηρίζει ότι πρόκειται για «μισθοφόρους» και δηλώνει ότι δεν θα απολαμβάνουν το καθεστώς του αιχμαλώτου πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ιγκόρ Κονασένκοφ, σε σημερινή ενημέρωση είπε ότι η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία για τη στρατολόγηση μισθοφόρων από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες για να τους στείλει στην Ουκρανία. «Στρατολογούν κυρίως όσους απασχολούνται από την Academi, την CUBIC και την DynCorp (International). Η Βρετανία, η Δανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Κροατία έχουν επιτρέψει νόμιμα στους πολίτες τους να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Η διοίκηση της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων σχεδιάζει να στείλει τα στρατεύματά της για να βοηθήσουν το καθεστώς του Κιέβου», είπε.

Μάλιστα υποστήριξε ότι «μόνο την περασμένη εβδομάδα, περίπου 200 μισθοφόροι από την Κροατία έφτασαν μέσω της Πολωνίας και εντάχθηκαν σε ένα από τα τάγματα των εθνικιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

Πρόσθεσε ότι κανένας από τους μισθοφόρους «δεν θα θεωρηθεί μαχητής σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» ούτε «θα απολαύσει το καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου», τονίζοντας ότι «στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να περιμένουν ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες».

(Πηγή: CNN, «TASS»)

atexnos.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιορτή Περιβάλλοντος στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου γεμάτο… αμάξια!

Γιορτή Περιβάλλοντος σήμερα Σάββατο στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, όμως μαζί με το μοίρασμα 10.000 φυτών…

14 hours ago

«Ποδηλατούμε με Ασφάλεια» στο Μεγάλο ΣΥΝ.ΚΑ στα Λιβάδια!

Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη δράση και διασκέδαση έχει ετοιμάσει η αλυσίδα super market ΣΥΝ.ΚΑ! Το Σάββατο, 8…

14 hours ago

Γιατί εξετάζεται η απαγόρευση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Ζήτημα έχει προκύψει με την τέλεση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, έπειτα από επιστολή παραπόνων του…

14 hours ago

Ευρωεκλογές: Ηλεκτρονικός «σύμβουλος» μετά από απαντήσεις που δίνεις σου δείχνει ποιο κόμμα ταιριάζει με τις ιδέες σου

Μια επικαιροποιημένη έκδοση συμβουλών ψηφοφορίας έχουν στη διάθεσή τους οι αναποφάσιστοι των επικείμενων ευρωεκλογών, αλλά και…

14 hours ago

Κ. Μητσοτάκης στο Ηράκλειο: Ο Ιούνιος θα είναι και πάλι μήνας εκλογικής νίκης για τη ΝΔ

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κρήτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό…

15 hours ago

Στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, ο πρώην Υπουργός…

15 hours ago

This website uses cookies.