Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή. Ο γνωστός και ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», που τίμησε το χωριό του και την Κρήτη άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα, με τον ανηψιό του Γιώργο Γκερεδάκη να αποχαιρετά το θείο του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook.
Γράφει ο ανηψιός του:
Απεδήμησεν εν Κυρίω ο Μηνάς Πολυχρονάκης ! Στην Νέα Υόρκη όπου και διέμενε,ο αγαπημένος θείος και Βωριανός άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, εκείνος που τίμησε το χωριό μας και την Κρήτη μας όλη, με την κοινωνική του επιφάνεια ,την προσωπικότητα του ,την φιλοξενία του ,την προσφορά του και την προσήλωση του στον πολιτισμό μας, αλλά και τόσα άλλα που κάνουν περήφανους την οικογένεια μας αλλά και όλους τους χωριανούς μας. Ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπημένε Μηνά μας! Καλό σου ταξίδι πάντα θα υπάρχεις στην καρδιά και στη σκέψη μας, καλό σου ταξίδι ! (Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του στα παιδιά και σύζυγο του και ιδιαίτερα στον αδερφό του τον λυράρη της Κρήτης Αλέκο Πολυχρονάκη που γνωρίζω πολύ καλά την ιδιαίτερη αγάπη και αδυναμία την οποία του είχε !)
Δείτε φωτογραφίες που ανέβασε στον λογαριασμό του ο Γιώργος Γκερεδάκης:
Ο κ. Πολυχρονάκης βρέθηκε στο επίκεντρο και ως ένας από τους πρώτους που άνοιξαν επιχείρηση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου- τους Δίδυμους Πύργους- το 1977. Στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 εκείνος και η οικογένειά του έχασαν σχεδόν τα πάντα, όταν καταστράφηκε το κατάστημά τους, αλλά κατάφερε να ορθοποδήσει ξανά και επέμεινε να ανοίξει ξανά επιχείρηση στην περιοχή, παρά το φόβο που υπήρχε τα πρώτα χρόνια έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα.
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1941 και άρχισε να φτιάχνει παπούτσια από τα 12 χρόνια του, επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. Το 1969 έμαθε πως οι ΗΠΑ αναζητούσαν τεχνίτες, όπως τσαγκάρηδες. Εξασφάλισε τη βίζα και έφυγε από την Ελλάδα. Εφτασε στις ΗΠΑ χωρίς χρήματα, δίχως να ξέρει κανέναν και μη γνωρίζοντας ούτε μία λέξη στα αγγλικά. Αλλά είχε το όνειρο να ανοίξει το δικό του τσαγκάρικο στη Νέα Υόρκη.
Αφού εργάστηκε σε εστιατόριο για ένα χρόνο πλένοντας πιάτα, κατάφερε να εξοικονομήσει 1.000 δολάρια, ποσό με το οποίο άνοιξε το πρώτο του κατάστημα. Αυτό έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, αφού εκεί γνώρισε και τη γυναίκα που θα παντρευόταν, τη Μαρία. Ο κ. Πολυχρονάκης επέμενε να της λέει ότι τα παπούτσια της δεν ήταν έτοιμα, ώστε εκείνη να πηγαίνει ξανά στο μαγαζί και να τη βλέπει. Τελικά, το 1975 παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί τέσσερα παιδιά.
Κάποτε τον σνόμπαραν, σήμερα τον λατρεύουν
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
This website uses cookies.