Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Αγαπητοί φίλοι της ΝΑΣΑ, κάνατε ένα λάθος”

Μας έχει συνηθίσει ο εκδότης της Kontra News να στέλνει επιστολές. Αρχικά είχε στείλει επιστολή στον Ντάισελμπλουμ, μετά στη Bild και στη Μέρκελ. Τώρα, στέλνει επιστολή στη NASA με αφορμή φωτο του αρχαίου δέντρου των Βουβών που δημοσιεύτηκε στη σελίδα “Earth Science Picture of the Day” και τους λέει, αγαπητοί φίλο της ΝΑSA, κάνετε λάθος!”

Όπως αναφέρει ο κ. Κουρής η ελιά στο κτήμα του στην Κρανιά της Κεφαλονιάς έχει περίμετρο 16 μ. ενώ αυτή των Βουβών Χανιών έχει περίμετρο μόλις 12,5 μ. Μάλιστα, καλεί κλιμάκιο της NASA να επισκεφθεί την περιοχή για να εξερευνήσει και το φαινόμενο με τις “καταβόθρες” στις οποίες νερό από τη θάλασσα εισέρχεται στο έδαφος από τη μια πλευρά του νησιού (Καταβόθρες, στην πλευρά του Αργοστολίου, δυτική πλευρά) και εξέρχεται στην άλλη πλευρά του νησιού (Καραβόμυλος, στην Ανατολική πλευρά του νησιού), σε μια απόσταση πάνω από 15 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιώργου Κουρή στη ΝΑSΑ:

“DEAR FRIENDS OF NASA YOU MADE A MISTAKE!

Our olive tree has a perimeter of 16 meters, 4 meters more than the olive tree that you showed yesterday, as the largest olive tree in the world, that has a perimeter of only 12.5 meters.

Dear friends

Respecting and honoring your credibility and NASA’s contribution to the world culture, I want to say that yesterday in your best picture of the day you presented an enormous olive tree, located in Vouves village in Chania Crete.  From the analysis of the trunk appears to be at least 2000 years old. We are sending you three photos with an olive tree, located in in “Krania” at the Kouri estate outside of Argostoli in Kefalonia with a perimeter of 16 meters.

We think that is worth it, to correct the mistake, which surely was unbeknownst to you and thank you very much.

Even more, we invite you in Kefalonia to see our beautiful olive tree and other “strange” geological phenomena that occur on the island, such as the famous sinkholes known as “Katavothres” in Argostoli, where for thousands of years’ huge amounts of sea water, are vanishing into the holes.

Sincerely,

George A. Kouris”

Η ελιά των Βουβών
Η ελιά των Βουβών

Διαβάστε και στα ελληνικά την επιστολή του Γιώργου Κουρή στη NASA:

“ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Η δική μας ελιά έχει περίμετρο 16 μέτρα, 4 ολόκληρα μέτρα μεγαλύτερη περίμετρος από την ελιά που δείξατε προχθές, σαν ίσως την μεγαλύτερη ελιά στον κόσμο που έχει περίμετρο μόνο 12,5 μέτρα.

 

Αγαπητοί φίλοι

Σεβόμενος και τιμώντας την αξιοπιστία  για την τεράστια προσφορά της ΝΑΣΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό, θέλω να σας πω ότι στην προχθεσινή σας ανάρτηση που παρουσιάσατε ως την “καλύτερη φωτογραφία της ημέρας στον πλανήτη”, μία τεράστια ελιά, που βρίσκεται στο χωριό Βούβες στα Χανιά Κρήτης, η ηλικία της οποίας από την ανάλυση του κορμού της και δείχνει να είναι τουλάχιστον 2.000 χρόνων, σας στέλνουμε τρεις φωτογραφίες της ελιάς μας που βρίσκεται στην περιοχή της Κρανιάς στο κτήμα Κουρή έξω από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και έχει περίμετρο 16 μέτρα.

Νομίζουμε ότι αξίζει να διορθώσετε το λάθος, που σίγουρα έγινε εν αγνοία σας και σας ευχαριστούμε πολύ.

Σας προσκαλούμε μάλιστα να σας φιλοξενήσουμε στην Κεφαλονιά  για να δείτε την πανέμορφη ελιά μας, καθώς και άλλα «περίεργα» γεωλογικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο νησί μας, όπως είναι οι περίφημες καταβόθρες στο Αργοστόλι όπου χιλιάδες χρόνια τώρα τεράστιες ποσότητες θάλασσας μπαίνουν σε μία τρύπα στη γη και χάνονται.

Με τιμή

Γιώργος Α. Κουρής”

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

1 hour ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

2 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

2 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

2 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

2 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

2 hours ago

This website uses cookies.