Αγκάλη Homes: “Μπλοκαρισμένο” παραμένει το υπερσύγχρονο ασθενοφόρο της μονάδας

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως συμβαίνει και αυτό. Η ελληνική πολιτεία, που για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ανίκανη να αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών, αντί να στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος απλουστεύοντας όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, γυρίζει ουσιαστικά την πλάτη της σ’ αυτού του είδους τους επενδυτές και παραμένει κλεισμένη στο “μικρόκοσμό” της… Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περιοχή του Αμαρίου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στο Γερακάρι, που τους τελευταίους μήνες λειτουργεί η πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, “ΑΓΚΑΛΗ HOMES”.

Η σύγχρονη αυτή μονάδα διαθέτει μεταξύ άλλων και ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, πλήρως εξοπλισμένο, το οποίο όμως είναι αναγκασμένο να κυκλοφορεί χωρίς να έχει ταξινομηθεί και αυτό διότι η αρμόδια υπηρεσία αποφάνθηκε πως τέτοιου είδους μονάδες δεν μπορούν να διαθέτουν ασθενοφόρα.

Όπως μας εξηγεί ο γενικός διευθυντής της εταιρίας “Γερακάρι LAMASAΤ”, Μιχάλης Μανιουδάκης, το εν λόγω ασθενοφόρο που  αγοράστηκε από την Αθήνα και εξοπλίστηκε στην Ιταλία χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ηλικιωμένων της μονάδας.

Παράλληλα όμως, προσφέρει και κοινωνικό έργο αφού είναι στη διάθεση και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Αμαρίου και μάλιστα αφιλοκερδώς προκειμένου να τους εξυπηρετήσει, καθώς είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα κέντρα υγείας της Αγίας Φωτείνης και του Σπηλίου, όσο και ο τομέας του ΕΚΑΒ, στο Ρέθυμνο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και σήμερα το συγκεκριμένο ασθενοφόρο κυκλοφορεί αταξινόμητο, με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, καθώς κανείς δεν έχει φροντίσει ώστε να “ενοχλήσει” την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας της να πράξει τα δέοντα. Μάλιστα η επίσημη απάντηση που
λάβαμε από τη διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ρεθύμνου, αναφέρει πως το ασθενοφόρο θα έπρεπε να έχει ταξινομηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο δεν έγινε. Επίσης, τονίστηκε πως η υπηρεσία κατέθεσε προς το υπουργείο αίτημα για έγκριση κατ’ εξαίρεση, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Η εταιρία, “Γερακάρι LAMASAΤ” από την πλευρά της, έχει ήδη καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στο υπουργείο, ενώ έχει προχωρήσει και σε διαβήματα, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση, αφού ουσιαστικά απευθύνεται προς ώτα μη ακουόντων…

Θυμίζουμε ότι Το “ΑΓΚΑΛΗ HOMES”, που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι, είναι μια μονάδα είναι φτιαγμένη με βάση τα πιο υψηλά διεθνή standards ποιότητας και ασφάλειας και καλύπτει ένα ουσιαστικό κενό στον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων.

neatv.gr – Σ.Μ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Πλέσσας – Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στις 12 Οκτωβρίου θα έκλεινε τα 100 του χρόνια | Βίντεο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας. Η ειρωνεία είναι ότι από τις…

1 hour ago

ΗΠΑ: Πιθανή η πρόκληση πυρηνικού όλεθρου από το Ισραήλ

Δεν είναι καθόλου απίθανο το εφιαλτικό σενάριο ενός πυρηνικού όλεθρου στην Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ παραδέχονται…

1 hour ago

Νίκος Πλακιάς: «Όσο υπάρχει το αντίτιμο δεν θα πάω στη συναυλία» – «Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός. Στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους ενωμένους»

«Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις,…

1 hour ago

Το κόλπο γκρόσο γνωστού κρητικού επιχειρηματία – Πάνω από 20 εκατ. ευρώ ο κρυφός τζίρος

«Πάρτι» φοροδιαφυγής είχε στήσει επιχειρηματίας από την Κρήτη στο οποίο συμμετείχαν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται…

1 hour ago

Νέες αφίξεις μεταναστών στη Γαύδο: Ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα σειρά επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Γαύδου, με τον…

2 hours ago

Σοκαριστικό βίντεο από περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις Βρύσες Αποκορώνου

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί το απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου 2024,…

2 hours ago

This website uses cookies.