Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“ΑΓΡΥΠΝΙΑ” Αποχαιρετιστήρια παράσταση

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ μετά από τρία χρόνια δουλειάς πάνω στο μεγάλης διάρκειας θεατρικό έργο του Λαρς Νουρέν ΑΓΡΥΠΝΙΑ αποχαιρετά το έργο με μία τελευταία παράσταση το Σάββατο 3 Μαρτίου, κατά την οποία θα παρουσιαστούν και τα δύο μέρη του έργου μαζί (Α+Β). Η παράσταση δίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά και έχει επετειακό χαρακτήρα. Η ώρα έναρξης είναι στις 6.00 το απόγευμα και η διάρκειά της 5 ώρες και 45 λεπτά με τρία διαλείμματα. Στο κεντρικό διάλειμμα, διάρκειας μισής ώρας, θα σερβιριστεί ελαφρύ φαγητό και θα προσφερθούν αναψυκτικά, μια προσφορά των καταστημάτων «Γρηγόρης Μικρογεύματα». Στο τέλος θα υπάρχει άφθονη κρητική τσικουδιά και κουβέντα με τους συντελεστές της παράστασης για όσους το επιθυμούν. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ και 15 το φοιτητικό.

Η «Αγρυπνία» ανέβηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά. Το πρώτο μέρος του έργου παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2010 και του 2011, για δύο συνεχείς χρονιές, ενώ το δεύτερο μέρος το Δεκέμβριο του 2011. Από τις 20 Ιανουαρίου 2012 το έργο παίζεται ολόκληρο και μπορεί να το δει κανείς είτε σε δύο συνεχόμενες μέρες, όπου κάθε μέρα παρουσιάζεται και από ένα μέρος του έργου, είτε όλο το έργο παίζεται σε συνεχή ροή σε μία μέρα, με τα απαραίτητα, φυσικά, διαλείμματα. Η μετάφραση από τα σουηδικά είναι του Κώστα Κουκούλη και του Ξενοφώντα Παγκαλιά ενώ η επιμέλεια του κειμένου της παράστασης και η δραματουργική επεξεργασία της Λίλας Τρουλλινού. Η σκηνοθεσία και η αισθητική της παράστασης του Μιχάλη Βιρβιδάκη. Βοηθοί σκηνοθέτη είναι η Μαρία Μπαλαντίνου και η Πηνελόπη Τσιαμήτρου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μιχάλης Βιρβιδάκης (Γιον), Μαρία Μπουλουγούρη (Σαρλότ), Τατιάνα Τζιάκη (Μόνικα) και Αντώνης Παλιεράκης (Άλαν).

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2012 το πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα έργο του John Clancy  «Το Συμβάν», σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση και σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη.

Ο Τζον Κλάνσυ είναι θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Present Company καθώς και του Διεθνούς Φριντζ Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου θεατρικού φεστιβάλ στη Βόρεια Αμερική.

Το θεατρικό του έργο “The Event”, έργο πρωτοπαρουσιαζόμενο στην Ελλάδα, έχει σημειώσει μέχρι σήμερα μεγάλη διεθνή επιτυχία κάνοντας παραστάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το ευφυές αυτό έργο ερευνά με παιχνιδίζοντα αλλά ουσιαστικό τρόπο την ίδια τη θεατρική εμπειρία, όπως διαμορφώνεται από τον ηθοποιό μπροστά στα μάτια των θεατών του. Μια τολμηρή διερεύνηση του θεατρικού “συμβάντος” που σύντομα διευρύνεται και περιλαμβάνει όλες τις ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές ιδωμένες και αυτές ως μία παράσταση, όπου οι άνθρωποι αναλαμβάνουν ρόλους που άλλοι έχουν επινοήσει και αναθέσει σε αυτούς. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο που φωτίζει και ταυτόχρονα συνδέει την κοινωνική με τη θεατρική πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και στην ιστοσελίδα www.theatrokydonia.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

7 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

8 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

9 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

9 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

9 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

9 hours ago

This website uses cookies.