Την άποψη ότι ο αγώνας των αγροτών πρέπει να συνεχιστεί και τα μπλόκα να δυναμώσουν, εξέφρασε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μαρούδας τόνισε ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Θα πάμε στα μπλόκα, θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα. Θα πάρουμε τις αποφάσεις μας στα μπλόκα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης» των αγροτών, υπογράμμισε.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών καταγγέλλουν ότι η πρόταση Μητσοτάκη για το αγροτικό ρεύμα κάνει διαχωρισμό ανάλογα με το ποιοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και ποιοι όχι
Διαφορετική άποψη διατύπωσε ο Γιάννης Παναγής, του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, ο οποίος ανέφερε πως «έγινε εποικοδομητικός και εν πολλοίς ουσιαστικός διάλογος», τονίζοντας και εκείνος, ωστόσο, πως «τις απαντήσεις θα δώσουν οι ίδιοι οι αγρότες».
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, διατέθηκε μία αίθουσα εντός του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου οι 15 εκπρόσωποι των αγροτών να συσκεφθούν και να λάβουν τις αποφάσεις τους αναφορικά με τα μέτρα που τους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η κρίσιμη συνέλευση των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο.
Τα μέτρα – «ασπιρίνες» που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
Το βασικό σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και η προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στους αγρότες ότι θα δοθούν 40 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαρτίου και τα υπόλοιπα 42 εκατομμύρια εν ευθέτω χρόνω.
Αναφορικά με το αγροτικό ρεύμα, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε «φθηνότερο ρεύμα για τα επόμενα 2+8 χρόνια», ενώ πηγές του Μαξίμου σημείωναν πως «η πρωτοβουλία ουσίας και ευθύνης που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα δύο πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες, που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς, και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους. Για τα επόμενα 8 χρόνια, για το ένα τρίτο της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά».
Η συγκεκριμένη πρόταση, όμως, σχολιάζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, κάνει διαχωρισμό ανάλογα με το ποιοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και ποιοι όχι.
Απρόσμενη τροπή πήρε η προσπάθεια μιας 66χρονης γυναίκας από την Κίσσαμο να βοηθήσει ένα ζευγάρι…
«Τρεις εβδομάδες χωρίς κινητό» αυτό κλήθηκαν να κάνουν μια ομάδα από έφηβους μαθητές στη Μεγάλη…
Αναστάτωση επικρατεί στη Σούδα, μετά τη βεβήλωση τάφων στο κοιμητήριο της περιοχής, όπως έγινε γνωστό…
Της Στέλλας Αλφιέρη * Ο Σημίτης ήταν γνωστός ως ο πιο νεοφιλελεύθερος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ,…
Την επιδημιολογική εικόνα της αθηροσκλήρωσης στην Ελλάδα αποτυπώνει πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Επιπολασμός και παράγοντες…
Της Κατερίνας Μποτζάκη «COPELI» είναι η φιλανθρωπική οργάνωση που δημιούργησε ο Ηρακλειώτης Γιάννης Σλήμαν για να βοηθήσει…
This website uses cookies.