Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή 10 εκ. ευρώ του Γιαννακόπουλου κατά Καμμένου

Αγωγή κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου κατέθσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέχεια της κόντρας που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους μετά την καταγγελία από το βήμα της Βουλής του Πάνου Καμμένου για εκβιασμό του επιχειρηματία.

Ο Π. Καμμένος κατέθεσε sms που δέχτηκε από τον επιχειρηματία ο οποίος μέχρι τις εκλογές στήριζε την κυβέρνηση μέσω του ενημερωτικού site που ελέγχει, το newsbomb.gr. Σύμφωνα με τα sms, ο Δ. Γιαννακόπουλος ζητούσε επίμονα την τοποθέτηση στελέχους των ΑΝΕΛ με το όνομα Γιώργος ως εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος στο υπουργείο Υγείας και προειδοποιούσε «μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή» αναφερόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού. Η άρνηση της ικανοποίησης των αιτημάτων του προκάλεσε, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, την οργή του επιχειρηματία ο οποίος απέστειλε sms στο οποίο απειλούσε ότι «αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην λένε Γιαννακόπουλο».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έκανε λόγο για λάσπη και για συνέχιση του «προσωπικού του αγώνα να απελευθερώσει την πατρίδα από τις ξένες δυνάμεις κατοχής, τους δωσίλογους και τους προδότες», επανήλθε σήμερα Δευτέρα προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη και αγωγή ύψους 10 εκ. ευρώ.

«Μετά τις συκοφαντικές δηλώσεις σχετικά με το πρόσωπό μου από τον Καμμένο στη Βουλή, προχωρώ σε κατάθεση αγωγής εναντίον του, ως οφείλω, προκειμένου να υπερασπιστώ την προσωπικότητα, την τιμή και υπόληψή μου», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει:

«Το ποσό το οποίο θα ζητήσω θα ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όχι για να γίνω πλουσιότερος αλλά για να εξαλειφθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο τον Καμμένο όσο και στον οποιονδήποτε άλλο, να μετατρέπει το βήμα της Βουλής σε βήμα συκοφαντίας. Προχωρώ σ’ αυτή την ενέργεια ακριβώς επειδή πρέπει να γίνει συνείδηση στον εναγόμενο ότι δεν είναι δυνατό να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, να εκστομίζει βαρύτατες ύβρεις και συκοφαντίες και να μένει στο απυρόβλητο.

Ελπίζω ότι για την αντίστοιχη ποινική διαδικασία η Βουλή των Ελλήνων θα άρει τη βουλευτική ασυλία του Καμμένου καθώς προτίθεμαι να υποβάλλω και σχετική μήνυση.

Η Δικαιοσύνη πλέον θα αποφανθεί εάν στην προκειμένη περίπτωση «εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν», όπως είχε πει ο Αριστοτέλης».

Ποτάμι: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες Καμμένου – Γιαννακόπουλου

Να δοθούν στη δημοσιότητα οι προεκλογικές και μετεκλογικές συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου ζητά το Ποτάμι.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα SMS Γιαννακόπουλου που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή δείχνουν ότι «χάλασε μια συμφωνία τόσο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, όσο και για την παροχή τηλεοπτικής άδειας» και ζητούν πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό: Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των κ.κ. Καμμένου – Γιαννακόπουλου»

Η κοινωνία βοά από τους διαλόγους και το ύφος του περιεχομένου των sms μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, κ. Παναγιώτη Καμμένου, και του επιχειρηματία, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Από το περιεχόμενο των συνομιλιών που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο κ. Καμμένος το Σάββατο, 24.10.2015, φαίνεται να «χάλασε» μια συμφωνία τόσο για τη σύνθεση της κυβέρνησης, όσο και για την παροχή τηλεοπτικής άδειας.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Τι είδους συνεργασία είχαν προεκλογικώς, αλλά και μετεκλογικώς οι κ.κ. Καμμένος και Γιαννακόπουλος;

2. Τι υποσχέσεις δόθηκαν, τι δεν τηρήθηκε και από πότε ανταλλάσσουν sms με θέμα τη σύνθεση της κυβέρνησης Υπουργοί και επιχειρηματίες;

3. Είναι σε θέση ο Υπουργός κ. Καμμένος να δώσει στη δημοσιότητα τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννακόπουλο;

4. Γιατί ο κ. Υπουργός, από τη στιγμή που δηλώνει ότι απειλείται, δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη, ώστε να πέσει φως στην υπόθεση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γιώργος Αμυράς – Β’ Αθήνας
Γιώργος Μαυρωτάς – Αττικής

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

3 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

4 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

4 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

4 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

4 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

4 hours ago

This website uses cookies.