Αγωνιστής της ζώσας Ορθοδοξίας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια θρησκεία, σε μια ιδεολογία είναι εκτός από τη θεωρία η εφαρμογή της στην πράξη. Και εδώ είναι το ζητούμενο. Ανάλογα με το πώς κανείς στέφεται στη ζωή αυτή καταξιώνεται ως αξιόπιστος απέναντι στην κοινωνία.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο πατέρας Δημήτριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών. Δεν έμεινε μόνο στο γράμμα της τυπολατρίας, αλλά έκανε πράξη την ζώσα Ορθοδοξία στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς.

Συμπονετικός και ευαίσθητος έκανε δικό του πρόβλημα το πρόβλημα της κοινωνίας και του συνανθρώπου. Λειτούργησε συσσίτια σε καθημερινή βάση και πολλές μερίδες που συνεχώς αυξάνονται, για να καλύψουν τις ανάγκες της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης και στον τόπο μας.

Τελευταία, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έφθασαν στην εφημερίδα μας, και μας επιβεβαίωσε ο π. Δημήτριος, δέχεται πράξεις αχαριστίας, εισπράττει εκδηλώσεις εξαγρίωσης των ανθρώπων. Και σα να μην έφτανε αυτό, διέρρηξαν τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου και πήραν μεταξύ των άλλων έναν σταυρό σημαντικής αξίας.

Ας περιφρουρήσουμε τους πρωτοπόρους της αναγκαίας αλληλεγγύης, απαραίτητης για την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Το έργο βέβαια και η προσφορά του συγκεκριμένου ιερέως χέρει γενικότερης απήχησης, γεγονός που φαίνεται και από τη μεγάλη προσφορά αγάπης που δέχεται η όλη προσπάθειά του.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑΡΙΑΝΩΝ

Η Διεύθυνση της Παραδοσιακής Ταβέρνας «ΔΡΑΚΙΑΝΑ», προσφορά έτοιμων μαγειρεμένων φαγητών.

Η Διεύθυνση του Κοσμικού Κέντρου Διασκέδασης «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» ποσότητα έτοιμων μαγειρεμένων φαγητών και φρούτων.

Η «ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε.» του κυρίου Γιανναράκη τον άρτον για τις καθ’ ημέρα ανάγκες του συσσιτίου.

Ο Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών π. Δημήτριος Κοκορινάκης και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο σας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική σας προσφορά και πολύτιμη βοήθειά σας στο έργο της ενορίας μας και εύχεται υπέρ υμών

ΔΩΡΕΑ ΑΝΤΙ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

Στη μνήμη του Αντωνίου Μαυρουδή και με την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του ο πατέρας του Ιωάννης Μαυρουδής προσέφερε ένα πλήρες γεύμα στο Φιλόπτωχο Συσσίτιο Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών.

Ο Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κατσιφαριανών π. Δημήτριος σας ευχαριστεί θερμά για την ευγενική σας προσφορά στο έργο της ενορίας μας και εύχεται ο Θεός να ευλογεί και να στηρίζει τα πρόσωπα και την οικογένειά σας. Να συγχωρήσει δε, αναπαύσει, και κατατάξει την ψυχήν του κεκοιμημένου αδελφού μας Αντωνίου μετά των Αγίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

7 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

8 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

8 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

8 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.