Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Αγώνας για εθνική Ανεξαρτησία

25η Μαρτίου 2012 κι’ απόντες ως γνωστό από την παρέλαση οι πρωταγωνιστές της αντίστασης και της λευτεριάς, οι ανάπηροι πολέμου, διαμαρτυρόμενοι έτσι για τη νέα κατοχή της χώρας από το Δ’ Ράιχ.

Οι υποδυόμενοι όμως τους κυβερνήτες, σφυρίζουν αδιάφορα, επιμένουν να προκαλούν και συνεχίζουν τον σφιχτό εναγκαλισμό με τους αισχρούς τοκογλύφους κατακτητές, και το ψευτοδίλημμα Ευρώπη ή χάος.

Η λαϊκή απάντηση βεβαίως σ’ αυτή την ανοησία είναι Ευρώπη ίσον χάος, σύνθημα με το οποίο φαίνεται να συμφωνούσε πολλά χρόνια πριν ο μεγάλος Μακρυγιάννης, ο οποίος έγραφε μεταξύ άλλων στ’ απομνημονεύματά του:

Μια χούφτα απογόνοι εκεινών των παλαιών Ελλήνων χωρίς ντουφέκια και πολεμοφόδια και τ᾿ άλλα τ᾿ αναγκαία του πολέμου ξεσκεπάσαμεν την μάσκαρα του Γκραν Σινιόρε, του Σουλτάνου, οπού ᾿χε εις το πρόσωπόν του κ᾿ έσκιαζε εσέναν τον μεγάλον Ευρωπαίον. Και του πλέρωνες χαράτζι εσύ ο δυνατός, εσύ ο πλούσιος, εσύ ο φωτισμένος, και τον έλεγες Γκραν Σινιόρε, φοβώσουνε να τον ειπής Σουλτάνο.

Όταν ο φτωχός ο Έλληνας τον καταπολέμησε ξυπόλυτος και γυμνός και του σκότωσε περίτου από τετρακόσες χιλιάδες ανθρώπους, τότε πολέμαγε και μ᾿ εσένα τον χριστιανόν με τις αντενέργειές σου και τον δόλο σου και την απάτη σου κ᾿ εφόδιασμα τις πρώτες χρονιές των κάστρων. Αν δεν τα ᾿φόδιαζες εσύ ο Ευρωπαίγος, ήξερες που θα πηγαίναμεν μ᾿ εκείνη την ορμή. ᾿

Υστερα μας γιομώσετε και φατρίες ο Ντώκινς μας θέλει Άγγλους, ο Ρουγάν Γάλλους, ο Κατακάζης Ρούσσους και δεν αφήσετε κανέναν Έλληνα πήρε ο καθείς σας το μερίδιόν του και μας καταντήσετε μπαλαρίνες σας και μας λέτε ανάξιους της λευτεριάς μας, ότι δεν την αιστανόμαστε.

Το παιδί όταν γεννιέται, δεν γεννιέται με γνώση οι προκομμένοι άνθρωποι το αναστήνουν και το προκόβουν. Τέτοια ηθική είχετε εσείς και προκοπή, τέτοιους καταντήσετε κ᾿ εμάς τους δυστυχείς.

Όμως του κάκου κοπιάζετε. Αν δεν υπάρχει ᾿σ εσάς αρετή, υπάρχει η δικαιοσύνη του μεγάλου Θεού, του αληθινού βασιλέα. Ότι εκεινού η δικαιοσύνη μας έσωσε και θέλει μας σώση ότι όσα είπε αυτός είναι όλα αληθινά και δίκαια και τα δικά σας ψέματα δολερά. Κι᾿ όλοι οι τίμιοι Έλληνες δεν θέλει κανένας ούτε να σας ακούση, ούτε να σας ιδή, ότι μας φαρμάκωσε η κακία σας, όχι των φιλανθρώπων υπηκόγωνέ σας, εσάς των ανθρωποφάγων οπ᾿ ούλο ζωντανούς τρώτε τους ανθρώπους και ᾿περασπίζεστε τους άτιμους και παραλυμένους και καταντήσετε την κοινωνία παραλυσία.

Ιδιοτελής λοιπόν τότε και τώρα η φιλία των δήθεν συμμάχων Ευρωπαίων – και όχι μόνο –

Αγώνας για Εθνική Ανεξαρτησία τότε και τώρα.

Η Λευτεριά, σήμερα όπως και τότε, θα έρθει μέσα από τη λαϊκή αντίσταση, δεδομένου ότι δεν πρόκειται γι’ αγαθό το οποίο χαρίζεται, αλλά κατακτιέται.

Κι’ αυτό ο λαός μας το γνωρίζει καλά.

Αλ.Σ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε πανικό η ΕΕ μετά την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα – Συνάντηση με τον Πούτιν, γκρίνια Ζελένσκι και «μπουρλότο» Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για…

55 mins ago

Ζητούν τη δημιουργία μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης,  με  έγγραφο του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης &…

1 hour ago

Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις-συμπτύξεις τμημάτων σχολείων του Δήμου Πλατανιά

Με αφορμή την επιχειρούμενη, αιφνιδιαστική και εντελώς αδικαιολόγητη υποβάθμιση των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης και…

1 hour ago

Μια ετήσια γιορτή παγκόσμιας μουσικής με επίκεντρο την διαφορετικότητα

Φέτος το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, που έχει μαγέψει το μουσικόφιλο κοινό στο νησί της Κρήτης,…

1 hour ago

Συναυλία με τον Μάνο Τρυπιά

Ο Μάνος Τρυπιάς, παρέα με τη μουσική του ομάδα, θα πραγματοποιήσει Συναυλία, με τραγούδια από τη…

1 hour ago

Χανιά: Παρά δύο 100 τα δενδρύλλια κάνναβης – Η χασισοφυτεία από ψηλά

Νέα αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε ως "απολογισμό" τον εντοπισμό χασισοφυτείας αποτελούμενης από 98 δενδρύλλια κάνναβης, που έφταναν σε…

1 hour ago

This website uses cookies.