ΤΟΠΙΚΑ

«Αδειάζει από ειδικευόμενους η Ψυχιατρική Κλινική Χανίων: Ομαδική παραίτηση»

Οι ειδικευόμενοι ιατροί της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων απειλούν με ομαδική παραίτηση, κατηγορώντας τη διοίκηση για εργασιακή εξουθένωση και έλλειψη προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή τους, οι ειδικευόμενοι περιγράφουν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν, με τον μόνον ειδικευμένο ψυχίατρο να είναι ο διευθυντής της κλινικής, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα είναι η υπερφόρτωση των εφημεριών και η αδυναμία παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους ασθενείς.

Οι ειδικευόμενοι τονίζουν ότι οι συνθήκες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ψυχική τους υγεία όσο και την ασφάλεια των ασθενών. Ζητούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της κλινικής με τουλάχιστον τρεις ειδικευμένους ψυχιάτρους, καθώς και την αναστολή των εφημεριών μέχρι την κάλυψη των κενών.

Η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική Χανίων αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή της:

Εδώ και μήνες λειτουργούμε σε συνθήκες τόσο εργασιακής όσο και ανθρώπινης εξαθλίωσης. Ο μόνος ειδικευμένος Ψυχίατρος που βρίσκεται καθημερινά στην Κλινική είναι ο Διευθυντής, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του, είναι μόνο δυο μήνες πριν τη σύνταξη του και δεν δύναται πλέον να σηκώσει τον ολοένα αυξανόμενο φόρτο εργασίας.

Όλο αυτό το διάστημα δεν μας προστατεύει κανείς, βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να καλυφτούμε νομικά, πληρώνουμε ασφάλεια αστικής ευθύνης και δικηγόρο. Φαίνεται το ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι μόνο επάγγελμα έχει ξεχαστεί προ πολλού. Δεν μπορούμε να εργαστούμε ως ειδικευόμενοι ψυχικής υγείας με τέτοιες πρωτόγονες συνθήκες, είναι επισφαλές για εμάς, αλλά πρωτίστως για τους ασθενείς μας.

Ας θυμηθούμε ότι τη μάσκα στα αεροπλάνα τη φοράμε πρώτα στους εαυτούς μας, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε και τους άλλους.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να θέτουμε τους εαυτούς μας σωματικά, ψυχικά και νομικά σε κίνδυνο.

Διεκδικούμε άμεσα την επαγγελματική -και όχι μόνο- αξιοπρέπεια μας. Αιτούμαστε άμεσο κλείσιμο των εφημεριών του τμήματος έως ότου στελεχωθεί η κλινική από τουλάχιστον 3 ειδικευμένους ψυχιάτρους. Εάν δεν ικανοποιηθεί το παραπάνω αίτημα, αιτούμαστε ομαδική παραίτηση, όλοι οι ειδικευόμενοι ιατροί της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Τετάρτη 04/09/24 και ώρες 11.00 έως 13.00 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας για τη διεκδίκηση των ανωτέρω.

Οι ειδικευόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής ΓΝΧ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

38 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

48 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.