Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Αεροσκάφη – αντίκες ταξιδεύουν από την Κρήτης στο Cape-town της Αφρικής

Από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου ένα μοναδικό γεγονός πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Σητεία. Αεροσκάφη αντίκες που κατασκευάστηκαν πριν το 1940 θα πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό «VintageAirRally (VAR)» με ονομασία “Crete toCape” έχοντας σαν σημείο εκκίνησης το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο της Σητείας JSH και προορισμό το Cape-town.

Για την υποστήριξη τους θα συμμετέχουν επιπλέον 3 ελικόπτερα και 10 σύγχρονα αεροπλάνα.

Το VintageAirRally έχει παγκόσμια εμβέλεια αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν προέρχονται από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νότια Αφρική, ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Μποτσουάνα και τη Ρωσία.

Το βράδυ της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου, ημέρα άφιξης των αεροσκαφών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης σε Galadinner στο ξενοδοχείο Sitia Beach City Resort & Spa όπου θα έχουν καταλύσει τα πληρώματα, ενώ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίδειξη των αεροσκαφών.

Τα αεροσκάφη αντίκες θα αναχωρήσουν από την Σητεία το Σάββατο 12/11 και θα πετάξουν πάνω από τον Νείλο, την Αιθιοπία, την Κένυα, την Ζανζιβάρη και την Ζιμπάμπουε, για να φτάσουν μετά από τριανταπέντε περίπου ημέρες στο σημείο τερματισμού, το Κέιπ Τάουν στην Νότιο Αφρική.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

3 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

4 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

6 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

6 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

6 hours ago

This website uses cookies.