ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Παπαδερός: Ζωηρό το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Μουσείο της Μάχης της Κρήτης – Πέμπτη 3 Μαΐου η συνάντηση

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός αναφέρεται στην πρότασή του για ανακήρυξη της Φυλακής της Αγυιάς σε διατηρητέο εθνικό μνημείο και την ίδρυση Μουσείο της Μάχης της Κρήτης πρόταση για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ενδιαφέρον. Μάλιστα, όπως αναφέρει, για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Πέμπτη 3 Μαΐου στην Αθήνα στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η δικηγόρος Αθηνών κ. Μ. Καψωμένου και ο κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέραν αυτού του θέματος ο κ. Παπαδερός επαναφέρει την πρότασή του εν όψει και του μνημόσυνου του Μητροπολίτη Ειρηναίου να μην καθυστερήσει περαιτέρω η επιλογή Οδού της πόλης, η οποία θα λάβει το όνομα του Ιεράρχη.

Διαβάστε το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα:

Σε πασχάλιο χαιρετισμό μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο

είχα προσθέσει συνοπτικά ότι έχω προτείνει την ανακήρυξη της Φυλακής της Αγυιάς σε διατηρητέο εθνικό μνημείο και την ίδρυση Μουσείου της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης και ότι ενδέχεται να ζητήσουμε να δεχθεί μια Επιτροπή για διαβούλευση.

Ο κ. Πρόεδρος, το άοκνο ενδιαφέρον του οποίου για τα εθνικά μας ζητήματα είναι γνωστό, επέδειξε άμεσα την ετοιμότητά του για μια συνάντηση. Η οποία, Θεού θέλοντος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Μαΐου. Παρακάλεσα και αποδέχθηκαν να συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η δικηγόρος Αθηνών κ. Μ. Καψωμένου και ο κ. Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι βέβαιος ότι η επικοινωνία μας αυτή με τον κ. Πρόεδρο θα συντελέσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκπλήρωσης του ανωτέρω παγκρήτιου οράματος, για το οποίον έχουν υποβληθεί ήδη τα αναγκαία έγγραφα στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

ΟΔΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ….

Την Κυριακή η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου τελεί ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ειρηναίου. Πέρασε σχεδόν χρόνος από τότε που διετύπωσα σε αρμόδια πρόσωπα του Δήμου Χανίων την άποψη, ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω η επιλογή Οδού της πόλης, η οποία θα λάβει το όνομα του Ιεράρχη, στον οποίον τόσα οφείλει!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κοτζιάς: Δεν μπορώ να βλέπω Αντώναρο και Σπηλιωτόπουλο να λένε την Αριστερά «χουντική»

Σφοδρή επίθεση στα δυο – προερχόμενα από την Ν.Δ- στελέχη που βρίσκονται στο επιτελείο του Στέφανου…

2 hours ago

Τραγωδία στα Χανιά: 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε πηγάδι

Τραγικό τέλος στην αναζητήση 65χρονου άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι στην περιοχή του…

2 hours ago

Δυο φαμίλιες, μια εγκληματική οργάνωση και …επώνυμοι πελάτες για τις …κόκες

Το νέο «αίμα» των εγκληματικών ομάδων διακίνησης κόκας στο Ηράκλειο επιχειρεί να «χτυπήσει» η Δίωξη Ναρκωτικών…

2 hours ago

«Επιμελητήριο με Μέλλον»: Ιδρύθηκε στα Ταμπακαριά ο νέος επιμελητηριακός συνδυασμός Χανιωτών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Αντώνη Ροκάκη | Φωτός+Βίντεο

Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες από τα Χανιά συγκεντρώθηκαν στα Ταμπακαριά και ίδρυσαν το νέο συνδυασμό…

2 hours ago

Το Ιράν απειλεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή! Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα

Τη στιγμή που στο Ισραήλ δείχνουν να «στοχεύουν» ως μέρος της «απάντησής» τους τις ενεργοπαραγωγικές υποδομές του Ιράν,…

6 hours ago

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε σημεία που…

6 hours ago

This website uses cookies.