ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Χαρίτσης για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παρατηρούμε τον πλήρη εκφυλισμό και την απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου

«Δεν μπορεί μια πολιτική δύναμη η οποία έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας και κατέχει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να παράγει πολιτική να παράγει τοξικότητα», τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία πράξη ευθύνης απέναντι σε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία περιμένει να υπάρξει μια σοβαρή, αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδος απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε πως «στις σημερινές συνθήκες είναι σημαντικό να υπάρχει μια πολιτική δύναμη σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ειλικρίνειας. Και αυτή η πολιτική δύναμη είναι η Νέα Αριστερά».

«Δεν μπορεί η μόνη προοπτική να είναι η αλαζονική, αυταρχική και σκληρά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Πρόσθεσε πως «Η ανασύνθεση του χώρου της αριστεράς και των ευρύτερων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου ώστε να υπάρξει πραγματική πολιτική διέξοδος, πρέπει να τεθεί με σοβαρούς προγραμματικούς όρους και όχι με όρους σόου ή τηλεριάλιτι».

«Τι λένε οι άλλες δυνάμεις του αριστερού και προοδευτικού χώρου για την νέα αδιαφανή κούρσα εξοπλισμών η οποία θα στοιχίσει δημοσιονομικά στους έλληνες πολίτες και στις επόμενες γενιές;», αναρωτήθηκε.

«Η Νέα Αριστερά έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν δίνει “λευκή επιταγή” στον κ. Μητσοτάκη. Έχουν ξεκάθαρη θέση για την αντισυνταγματική ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων;

Τι λένε για το ζήτημα της εργασίας; Είναι η στήριξη των δυνάμεων της εργασίας βασική προϋπόθεση για μια ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική για αυτή την χώρα; Τι λένε για το ζήτημα της κλιματικής κρίσης και της πράσινης μετάβασης; Θα γίνει με όρους συμπεριληπτικούς για την κοινωνία;», επεσήμανε.

Και κατέληξε: «Χτίζουμε τον νέο πολιτικό μας φορέα βήμα – βήμα. Προχωράμε στην οργανωτική μας συγκρότηση με την ιδρυτική πανελλαδική μας συνδιάσκεψη στις 1-2 και 3 Μαρτίου ώστε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να προτείνουμε μια σοβαρή εναλλακτική διέξοδο για την χώρα».

thepressproject.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

4 mins ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

23 mins ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

24 mins ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

38 mins ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

42 mins ago

This website uses cookies.