Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ανάμεσα στα καλύτερα νέα πανεπιστήμια στον κόσμο το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μοναδικό ελληνικό στην κατάταξη «Times Higher Education World University»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς με λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας,  καταλαμβάνοντας την 48η θέση.  Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας που περιλαμβάνεται στην εν λόγω κατάταξη.Η κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης στην 48 η θέση, καλύτερη σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά (53η θέση), κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένες τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί σήμερα  η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

O Phil Baty, εκδότης της κατάταξης   Times Higher Education, αναφέρει σχετικά:

«η κατάταξη των “The Times Higher Education 100 Under 50» αναδεικνύει τα πιο δυναμικά και αξιοσημείωτα νέα Πανεπιστήμια. Η κατάταξη αυτή περιλαμβάνει αρκετούς διεθνείς αστέρες, μεταξύ των οποίων και πολλά, καλά χρηματοδοτούμενα Πανεπιστήμια, κυρίως της Ανατολικής Ασίας. Ως εκ τούτου, το να κατορθώνει κάποιο Πανεπιστήμιο  να συμπεριλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή, είναι από μόνο του μια σημαντική επιτυχία.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εντυπωσιακή του επίδοση αυτή τη χρονιά που μέσα σε αποδεδειγμένα, εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, κατόρθωσε να βελτιώσει τη θέση του σε αυτή την ελίτ  των Πανεπιστήμιων»

Επίσης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται στις θέσεις 301-350 ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι στην 139η θέση.

Να σημειώσουμε ότι διατήρησε τη θέση του καθώς και το 2013-14 βρισκόταν και πάλι στις θέσεις 301-350 όπως και το 2012-2013. Καλύτερη κατάταξη είχε το πανεπιστήμιο της Κρήτης το 2011-12 όπου βρισκόταν στις θέσεις 276-300 στον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε στην 139η θέση στην Ευρώπη για το 2014
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στη 48η θέση στον κόσμο στα πανεπιστήμια με 50 ή λιγότερα χρόνια λειτουργίας

Το καλύτερο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ στη 2η και 3η θέση στην Ευρώπη βρίσκονται ιδρύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο (Κέμπριτζ, Imperial).

Ενδιαφέρον έχει ο αριθμός των πανεπιστημίων με τα οποία εκπροσωπούνται οι χώρες της Ευρώπης. Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Γαλλία καταλαμβάνουν τις πρώτες 5 θέσεις. Από έναν εκπρόσωπο εκτός της Ελλάδας έχουν η Τσεχία, η Ισλανδία, η Πολωνία και η Ρωσία όπως διαπιστώνει κανείς από τον πίνακα που ακολουθεί.

Στις 30 Απριλίου 2014,  οι Times Higher Education (THE) δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα της κατάταξης Πανεπιστημίων των « Times Higher Education 100-Under-50» που αναδεικνύει τα  100 καλύτερα Πανεπιστήμια διεθνώς,  που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια.

Δείτε εδώ αναλυτικά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δύο μαθητές τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στο μικρό νησί της Γαύδου

Με μια συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στη Γαύδο. Παρά το μικρό μέγεθος του…

28 mins ago

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη: 70 άτομα εντοπίστηκαν στην Τρυπητή

Μια νέα ομάδα 70 προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην παραλία της…

28 mins ago

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

5 hours ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

5 hours ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

5 hours ago

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα…

5 hours ago

This website uses cookies.