Συμφωνώ απόλυτα με εκείνους που υποστηρίζουν ότι ότι δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με δανεικά και αγύριστα. Πρέπει να δευρυνθεί η παραγωγική βάση της χώρας. Τουλάχιστον η αγροτοκτηνοτροφική που είναι ευκολότερο. Οι πολιτικάντες με την άφρονα πολιτική τους {πελατειακό κράτος διαφθορά} υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας. Από την κατάσταση αυτή άλλοι βούτηξαν από το δημόσιο ταμείο ατελείωτα εκατομμύρια , {Τσοχατζόπουλοι και σια,}από τα λαδώματα των πολυεθνικών και εγχωρίων εταιρειών , οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν αυξήσεις από χρήματα που δεν υπήρχαν,και η αγορά δούλεψε από την πλαστή ευημερία, οι πολοί όμως έχασαν. Το 2008 ήρθε η ώρα της πληρωμής.Τα βάρη έπεσαν απότομα με άδικες οριζόντιες μειώσεις σε μισθωτούς -συνταξιούχους και μικρομεσαία στρώματα. Ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα ανεργίας έχουν οι νέοι όπου οι παλιότεροι υποθήκευσαν το μέλλον τους.
Τι πρέπει να γίνει ; Ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Υ.Γ Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και οι δανειστές και οι ελεγκτές -βλέπε δήλωση προέδρου ευρωγκρούπ Ζαν Κλωντ Γιούγκερ¨ “Ήξερα αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω.”
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.