ΤΟΠΙΚΑ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Τσίπρα στα Χανιά – Κανονικά στους υπόλοιπους νομούς

Η αυριανή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, στο Νομό Χανίων αναβάλλεται λόγω έκτακτης συνάντησης του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στους υπόλοιπους Νομούς της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στα Χανιά τις επόμενες ημέρες σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί με νέο δελτίο τύπου.

Τη «μάχη της Κρήτης» δίνει ο Αλέξης Τσίπρας

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για τη «μάχη της Κρήτης», καθώς η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει το νησί που αποτελούσε παραδοσιακό «προπύργιο» του ΠΑΣΟΚ και από το 2012 και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το in.gr.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη «καταποντισμό» σε σχέση με το 2019 καθώς σε όλες τις περιφερειακές ενότητες έπεσε από 15-20%, ενώ έχασε στις δύο από τις τέσσερις και από το ΠΑΣΟΚ, όντας τρίτο κόμμα.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (από 12 έως 14 Ιουνίου) θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Ρέθυμνο, όπου θα μεταβεί το απόγευμα της Δευτέρας και θα μείνει μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, στη συνέχεια θα πάει στο Ηράκλειο και την Τετάρτη θα βρεθεί στο Λασίθι, όπου θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Η σημασία της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα

Ρέθυμνο και Λασίθι δεν επιλέχθηκαν τυχαία από τον Αλέξη Τσίπρα καθώς αποτελούν τις δύο περιφερειακές ενότητες στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τρίτο κόμμα, ενώ και η επιλογή των περιοχών, όπου θα μεταβεί επίσης δεν ήταν τυχαίες.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σε περιοχές που άντεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ξεκινάει την περιοδεία του από τα Ζωνιανά, μία περιοχή στην οποία το κόμμα ήρθε πρώτο με 41,23%, ενώ συνολικά στον δήμο Μυλοποτάμου πήρε μόλις 19,32% όντας τρίτο κόμμα με 1.837 ψήφους.

Το κλείσιμο της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επίσης στέλνει ένα μήνυμα, αυτό της ανασύνταξης, καθώς μεταβαίνει στο Λασίθι όπου το κόμμα έχασε σχεδόν 7.000 ψήφους σε σχέση με το 2019 με αποτέλεσμα να γίνει τρίτο κόμμα.

Ιδιαίτερα στην Ιεράπετρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν 2.000 ψήφους με αποτέλεσμα από τις 4.427 που τον κατέτασσαν δεύτερο κόμμα το 2019 να γίνει τρίτο με 2.608 ψήφους το 2023. Όσον αφορά τη Σητεία ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πάνω από το 50% των ψήφων που είχε πάρει το 2019, καθώς από τις 4.180, όταν ήταν και πρώτος, έπεσε στις 1.886.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της Ροδόπης, το οποίο έχει τοποθετήσει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα η Νέα Δημοκρατία.

Όπως υπογραμμίζουν από την Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αναδείξει στον κ. Σαρμά τα επικίνδυνα παιχνίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Θράκη.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη

 

Δευτέρα 12 Ιουνίου

19:00 Περιοδεία στα Ζωνιανά

20:00 Επίσκεψη στα Ανώγεια και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Μεϊντάνι)

Τρίτη 13 Ιουνίου

10:30 Σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους Νομού Ρεθύμνου (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου)

11:30 Περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, εκλογικό περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ)

14:00 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (Κτήριο Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Ηράκλειο)

20:00 Εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό (Αίθριο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου).

Τετάρτη 14 Ιουνίου

10:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συνάντηση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

10:45 Περιοδεία στην αγορά της Ιεράπετρας και συνομιλία με πολίτες (Καφέ Απέριττο)

11:15 Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φοίνικας (Μακρύς Γιαλός)

12:30 Περιοδεία στον παραλιακό πεζόδρομο της Σητείας και απεύθυνση στους πολίτες (Άγνωστος Στρατιώτης- Πλατεία Σητεία).Σ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διώχνουν τον παπά Δημήτρη Λουπασάκη και από τα Χανιά

«Φεύγει και από τα Χανιά ο παπά Δημήτρης Λουπασάκης. Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ξαναβγάζει…

5 hours ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Ζητώ από τον τόπο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη ψήφο εμπιστοσυνης – Δεν επιλέγουμε απλά πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά επόμενο κυβερνήτη

Γεμάτο ήταν το καφέ "Κήπος" κατά την εκδήλωση που πραγματοποίησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…

5 hours ago

“11 χρόνια μετά ο Παύλος ζει!”: Μαζική η κινητοποίηση και στα Χανιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από φασίστες

Μαζικά και στα Χανιά φοιτητές, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και κινημάτων αλλά και απλοί πολίτες τίμησαν…

5 hours ago

Στις πόσες αγαθοεργίες ξεπλένονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού;

Της Γεωργίας Χαραλάμπους * Αποτελούν τουλάχιστον πρόκληση στα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας οι αναρτήσεις…

6 hours ago

Βροχή χρυσάφι για τα ελαιόδεντρα στην Κίσαμο…. έστω κι αν άργησε!

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, γεωπόνος – ερευνητής με…

8 hours ago

Η Οδύσσεια των νεοδιόριστων –πρώην αναπληρωτών μέχρι πριν λίγες μέρες- συνεχίζεται….

Άρθρο του Αποστολή Στεργιόπουλου * Ο αγώνας για ζωή, μισθούς αξιοπρεπείς, δουλειά με δικαιώματα μονόδρομος…

8 hours ago

This website uses cookies.