Ανακοίνωση – Απάντηση Σπίθας Χανίων

Κατά παράβαση του νόμου περί τύπου και των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ο συντάκτης της εφημερίδας των Χανιώτικων Νέων θεώρησε σκόπιμο να δημοσιευθεί η ανώνυμη απάντηση των «πρώην συναγωνιστών» του ΚΑΠ σε εμφανές σημείο και στη στήλη των επιστολών ενώ θα έπρεπε να δημοσιευθεί στη σελίδα και τη στήλη που είχε δημοσιευθεί, στις 31 Ιουλίου 2012, η δική μας ενυπόγραφη ανακοίνωση στη στήλη δηλαδή «εκδηλώσεις – μαθήματα – εκδρομές». (Με την ανακοίνωσή μας δεν παραδίδαμε μαθήματα ούτε προετοιμάζαμε «το ταξίδι στα Κύθηρα».).

Το κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» δεν απεμπόλησε ξαφνικά τις δημοκρατικές του αρχές, όπως διατείνονται οι συντάκτες της επιστολής, επειδή απομακρύνθηκαν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου τα οποία είχαν ήδη κατηγορηθεί για αποδεδειγμένη φραξιονιστική δράση, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την άμεση παρέμβαση  και εισήγηση του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έβλεπε το ιδεολογικό του οικοδόμημα να κατεδαφίζεται μέσα σε σύννεφα συνασπισμένης σκόνης, καιροσκοπισμού και πολιτικής ιδιοτέλειας.

Ο ιδρυτής του κινήματος μας τόλμησε να παρέμβει άμεσα, με την συναίνεση των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, για να σώσει έστω την υποθήκη του μέλλοντος και το πλαίσιο της ελπίδας για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και πατριωτική αναγέννηση.

Οι συναγωνιστές που αποχώρησαν ομαδοποιούμενοι αόριστα σε οικογενειακό και φιλικό επίπεδο, ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους ότι θα παραμείνουν πιστοί στις βασικές αρχές του κινήματος μας θεράποντες των αποφάσεων του Α’ Πανελληνίου Συνεδρίου του ΚΑΠ.

Από πότε όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της τοπικής οργάνωσης των Χανίων ηγούνται ανύπαρκτων οργανώσεων και γίνονται θεματοφύλακες των αρχών και των βασικών θέσεών μας;

Στην εφημερίδα «Αυγή» στο φύλλο του Σαββάτου, της 14ης Ιουλίου 2012, δημοσιεύεται η είδηση ότι :

«Με βασικά καθήκοντα τη σύγκλιση συνελεύσεων στους Καλλικρατικούς δήμους και τη συγκρότηση οργανώσεων, όπου δεν υπάρχουν, εκλέχθηκε  την περασμένη Τετάρτη (11/7/2012) Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚ.Μ. Χανίων. Αναλυτικά η νέα Γραμματεία αποτελείται από τους εξής : Βαγιωνάκη Βάλια, Κλωνιζάκη Μίλτο, Κουβάτσο Σάκη…».

Στην ανακοίνωση μας, στις 31/7/2012, αποφύγαμε να αναφέρουμε το λόγο της αποχώρησης του Σάκη Κουβάτσου από το κίνημα μας. Την διακριτικότητά μας φαίνεται πως κάποιοι την εξέλαβαν ως αδυναμία. Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, (πρώην μέλος της ΚΟΕ) γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου όσο και ο αναπληρωτής του Σάκης Κουβάτσος, (πρώην μέλος του Συνασπισμού) καταγγέλθηκαν για την δράση τους και ζητήθηκε η αποπομπή τους από τα όργανα του κινήματος με την κατηγορία της φράξιας, και τη μη τήρηση εκ μέρους τους των αποφάσεων του Α’ Συνεδρίου του ΚΑΠ. Σήμερα και ενώ ήδη κάποιοι από τους διαγραφέντες επανέκαμψαν στις ιδεολογικές τους αφετηρίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη αναφέρθηκε, διεκδικούν την εκπροσώπηση της δήθεν διάσπασης του ΚΑΠ προφανώς ως νέας συνιστώσας της μείζονος αντιπολίτευσης.

Και ο μεν συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι Αριστερά σημαίνει ρήξη, ανατροπή, ριζοσπαστισμό και επανάσταση. Τα δε στελέχη του να σταματήσουν άμεσα την υπονομευτική τους δράση σε βάρος του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών και την οικειοποίηση των θέσεών του προς όφελος του προσωπικού και του κομματικού τους συμφέροντος. Η εθνική χειραφέτηση και κοινωνική αυτονομία δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενα καπηλείας και πολιτικής εκμετάλλευσης. Οι ιδέες δεν αντικειμενοποιούνται άνθρωποι ίσως. Ιδιαίτερα εκείνοι που άγονται και φέρονται από τους πολιτικούς τυχοδιώκτες και τους επιτήδειους, άνευ ηθικών αρχών, επαγγελματίες του πολιτικού ιδεώδους.

Ο καλύτερος τρόπος ωστόσο για να πραγματοποιήσουν κάποιοι πρώην «συναγωνιστές» τα όνειρά τους είναι να ξυπνήσουν πριν καταποντιστούν στα κύματα της πολιτικής αθλιότητας γιατί τότε θα είναι πολύ αργά και για τους ίδιους και γι’  αυτήν την έρημη πατρίδα που όλοι, μα όλοι, υποτίθεται πως αγωνίζονται για να τη σώσουν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης…

59 mins ago

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων: Το νερό και οι υποδομές του ανήκουν σε όλους μας

Το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Νομού Χανίων εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή…

1 hour ago

Σκόρπιες σκέψεις: Καγχάζοντας τα γεγονότα – Θέλω να γίνω δήμαρχος

Δηλαδή, τι προσόντα έχουν αυτοί που ονειρεύονται και διεκδικούν να γίνουν ηγέτες και ηγέτιδες; Δηλαδή,…

1 hour ago

Π. Πολάκης: Αγνοούνται οι απαντήσεις σχετικά με την κατολίσθηση στο φαράγγι του Κοτσυφού

Στις 12/04/2024 ο Π. Πολάκης, μαζί με άλλους 10 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε γραπτή ερώτηση…

1 hour ago

Σε πανικό η ΕΕ μετά την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα – Συνάντηση με τον Πούτιν, γκρίνια Ζελένσκι και «μπουρλότο» Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έχουν σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα για…

3 hours ago

Ζητούν τη δημιουργία μόνιμης πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης,  με  έγγραφο του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης &…

3 hours ago

This website uses cookies.