Ανακοίνωση – Καταγγελία της Επιτροπής Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι εργαζόμενοι , νέοι και νέες.

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  ψήφισε τον Καλλικράτη  είχαμε ταχθεί ενάντια σε αυτόν. Σας είχαμε προειδοποιήσει  ότι πρόκειται για μια ακόμα αντιδραστική αντιλαϊκή αναδιάρθρωση στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ήμασταν οι μόνοι που το πράξαμε. Ήμασταν οι μόνοι που είπαμε την αλήθεια γι’ αυτό που έφερνε ο Καλλικράτης για τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων , το σύνολο του λαού και της νεολαίας.

Όταν όλες οι άλλες δυνάμεις χειροκροτούσαν το επίτευγμα και ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζαν ως μια φιλολαϊκή κοσμογονία που θα βοηθήσει την «ανάπτυξη» της περιφέρειας και του κάθε νέου δήμου, εμείς σας είπαμε καθαρά ότι πρόκειται για μια τοπική και περιφερειακή κρατική διοίκηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κεντρική εξουσία. Σας είπαμε καθαρά ότι ο ρόλος της θα ήταν αντιδραστικός- αντιλαϊκός . Ότι η κύρια αποστολή της ήταν η υλοποίηση με πιο εύκολο τρόπο του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης. Ότι μέσα από τους δήμους και την περιφέρεια θα παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας καθημερινά. Φόροι , τέλη , χαράτσια , ελαστικές μορφές εργασίας , εφεδρείες, εμπορευματοποίηση  υγείας , παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ,ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δραστηριοτήτων κλπ.

Ένας χρόνος λειτουργίας του «Καλλικράτη» επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Ιδιαίτερα στο δήμο Χανίων που είναι και ο μεγαλύτερος δήμος του νομού οι διοικούντες έχουν δώσει εξετάσεις στην εφαρμογή των αντιλαϊκών επιλογών.

Πήραν μια σειρά μέτρα σ’ όλους τους τομείς που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Κάθε υπηρεσία και προσφορά της Δημοτικής Αρχής έχει συνδεθεί με την λογική της ανταποδοτικότητας , δηλαδή του χαρατσώματος , ακόμα και σε τομείς όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Έχουν υιοθετήσει τις ελαστικές μορφές εργασίας , άρχισαν να εφαρμόζουν την εργασιακή εφεδρεία. Προχώρησαν χωρίς δισταγμό στην αύξηση της τιμής του νερού και των τελών καθαριότητας, την ίδια στιγμή που το εισόδημα του λαού έχει μειωθεί δραστικά. Συνειδητά συρρικνώνουν υπηρεσίες του δήμου για να τις παραδώσουν στους ιδιώτες. Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα του πρασίνου δρομολογούν το ξεπούλημα της καθαριότητας.

Ήδη έχουν προκηρύξει διαγωνισμό ξεπουλήματος αυτού του τομέα ενώ επεξεργάζονται και σχέδια πλήρους κατάργησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους .

Για να προχωρήσουν τα σχέδια τους χωρίς εμπόδια τις τελευταίες μέρες προχωρούν στο ξήλωμα υπηρεσιακών παραγόντων ή την μετάθεση άλλων όπως του προϊσταμένου της υπηρεσίας καθαριότητας ο οποίος είναι γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων , αντιπρόεδρος του παραρτήματος Ν .Χανίων της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη συγκεκριμένη ενέργεια των διοικούντων του Δήμου Χανίων. Η ενέργεια τους αυτή δείχνει ότι πέρα και πάνω απ’ όλα τους ενδιαφέρει να προχωρήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για μεγάλα κέρδη από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , όλες οι παραπάνω εξελίξεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες . Αφορούν και εμάς τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση αλλά και όλο τον λαό της περιοχής που θα καλεσθεί να πληρώσει μαύρο χαβιάρι, την αποκομιδή των απορριμμάτων στον κάθε ιδιώτη είτε Μπόμπολας λέγεται είτε αλλιώς.

Καλούμε το Δ. Σ του συλλόγου εργαζομένων στην τοπική διοίκηση χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρει θέση καταδίκης σε όλα τα παραπάνω και να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για την οργάνωση του αγώνα μας και την ακύρωση των σχεδίων της διοίκησης του Δήμου.

Καλούμε το Χανιώτικο λαό να ορθώσει κίνημα αντίστασης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα χαράτσια που επιβάλλει και προωθεί η διοίκηση του Δήμου Χανίων πιστή στις εντολές της μαύρης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου.

Χανιά

Επιτροπή ΠΑΜΕ

Εργαζομένων Τοπικής Διοίκησης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

55 mins ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

1 hour ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

2 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

2 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

2 hours ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

2 hours ago

This website uses cookies.