Ανακοίνωση – Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Συνάδελφισσες-οι ξενοδοχοϋπάλληλοι,

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουρισμό από τη μεριά της εργοδοσίας καθημερινά εντείνεται. Η εντατικοποίηση στου χώροους δουλειάς, οι μειώσεις μισθών, η ανασφάλιστη εργασία, κ.ά δίνουν και παίρνουν.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των μεγαλοξενοδόχων και των υπόλοιπων φορέων μας ανακοινώνουν αριθμητικά στοιχεία για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νομό. Έτσι εννοούν την τουριστική ανάπτυξη οι κρατούντες! Κέρδη για το ξενοδοχειακό-τουριστικό κεφάλαιο από τη μια και εργασιακές συνθήκες γαλέρας και μισθοί πείνας για τους εργαζόμενους από την άλλη.

Ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει τα παραπάνω:

Το Σάββατο 11 Αυγούστου η ιδιοκτησία των ξενοδοχείων CRETA PARADISE και CALDERA ανακοινώνει στους εργαζόμενους ότι επρόκειτο να υποστούν μείωση στον ήδη χαμηλό  μισθό τους, της τάξης του 5%.H αντίδραση των εργαζομένων ήταν άμεση! Πραγματοποίησαν στάση εργασίας και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση προκειμένου να δώσουν συντονισμένη απάντηση στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Η κίνηση των εργαζομένων αποτελεί παράδειγμα για το πώς θα πρεπε να οργανώνεται η αντίδραση στο χώρο δουλειάς, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια να δεχτούμε τις

εξευτελιστικές μειώσεις στον ήδη κουτσουρεμένο μισθό. Μόλις η εργοδοσία τα βρήκε σκούρα και είδε ότι η τρομοκρατία δεν πιάνει στους εργαζόμενους επιστράτευσε την δοκιμασμένη συνταγή αξιοποίησης του ξεπουλημένου και συμβιβασμένου συνδικαλισμού ως δούρειου ίππου για να υποτάξει τους εργαζόμενους. Κάλεσε λοιπόν τον πρόεδρο του σωματείου, κ. Μπαμιάκη, να πείσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν και να δεχτούν μειώσις μισθών.

Ο πρόεδρος του σωματείου προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν συλλογική σύμβαση,την οποία ο ίδιος έχει υπογράψει,με μείωση της τάξης του 15%.

Ο κ.Μπαμιάκης και η διοίκηση του σωματείου έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας του νομού. Έχουν υπονομέυσει όποια αγωνιστική διάθεση υπάρχει από τους εργαζομενους, είναι δηλωμένοι απεργοσπάστες και έχουν ταυτίσει τον συνδικαλισμό με την υποταγή στις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων.Έχουν καταφέρει να μην γίνονται συνελέυσεις του σωματείου, προσπαθούν συστηματικά να διαλύσουν ότι κινείται σε αγωνιστική κατέυθυνση!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους των δύο ξενοδοχείων αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους του κλάδου να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργδοσίας.

Παραπονιούνται οι ξενοδόχοι για μείωση των κερδών την στιγμή που πέρυσι βάλανε στην τσέπη τους 10,5 δις ευρώ. Κοροϊδεύουν όταν μιλάνε για πτώση του τουρισμού όταν με στοιχεία του ΞΕΕ η Κρήτη με βάση τις αφίξεις τουριστών κινείται στα επίπεδα προ κρίσης. Ειδικότερα στα Χανιά παρατηρείται αύξηση 13,1%. Αυτό που θέλουν είναι να φτάσουν το βιωτικό μας επίπεδο στον πρηγούμενο αιώνα,να πληρώσουμε εμείς την δικιά τους κρίση. Άλλωστε ακόμη κι όταν ομολογούσαν κέρδη εφάρμοζαν τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές, με χτύπημα της σταθερής δουλειάς, συμβάσεις μιας μέρας, δουλεμπορικά, αυξήσεις πείνας, απολύσεις. Με όχημα τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και υλοποιεί και η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ_ΝΔ_ΔΗΜΑΡ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι έιναι φυσιολογική μια ζωή παίρνοντας ψίχουλα με δουλειά ως τα γεράματα!!!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση. Χωρίς εμάς ελληνικός τουρισμός δεν υπάρχει!! Αυτό οι ξενδόχοι το ξέρουν καλά, για αυτό και έχουν ξαμολύσει τα τσιράκια τους!! Είναι επιτακτική ανάγκη να γραφτούμε μαζικά στο σωματείο,να οργανωθουν επιτροπές στους χώρους δουλείας και να ξεπεραστούν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η εμπειρία από αλλους εργασιακούς χώρους δείχνει ότι όταν έγινε αυτό,υπήρχαν κατακτήσεις όπως στην ανακύκλωση στο Ηράκλειο,που μετά από πολυήμερη απεργία,οι εργαζόμενοι απέτρεψαν την μείωση μισθών και γύρισαν στην δουλειά τους με ψηλά το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία CALDERA και CRETA PARADISE, όπως και παντού, πρέπει να γίνουν μια γροθιά!

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Καμία μείωση μισθών!!!

Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας και των οικογενειών μας!!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

30 mins ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

2 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

2 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

2 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

2 hours ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

2 hours ago

This website uses cookies.