Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χανίων για Ισραηλινά εγκλήματα στη Γάζα

Το Ισραήλ βομβαρδίζει και πάλι από αέρα και θάλασσα τη Γάζα – αυτή τη μικρή, μαρτυρική Λωρίδα γης με το μισό εκατομμύριο κατοίκων την οποία εξακολουθεί να κρατάει σε αποκλεισμό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου επέλεξε για άλλη μια φορά την άκρατη βία για να καταδείξει την αδιαφορία της για οποιαδήποτε έννοια δικαίου. Λίγο καιρό πριν τις ισραηλινές εκλογές, όπου ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να συμμετάσχει έχοντας στο πλάι του τον διακηρυγμένα ακροδεξιό Αβιγκόρ Λίμπερμαν, προφανώς θεωρεί ότι μια τέτοια επίθεση θα αυξήσει τη δημοτικότητα της πολεμόχαρης συνεργασίας.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου όχι μόνο δολοφόνησε τον επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς λίγες ώρες μετά τη σύναψη εκεχειρίας με την οργάνωση (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κουρελιάζει συμφωνίες), αλλά και διακήρυξε ότι θα κλιμακώσει την επιχείρηση με «χερσαία επέμβαση μέχρι το τέλος», δηλαδή την υποταγή στην κατοχή και τον αποκλεισμό. Ήδη οι νεκροί της ισραηλινής επιχείρησης που ονομάστηκε «Πυλώνας Άμυνας» είναι κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Πέμπτη ημέρα της επίθεσης σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους. Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται πλέον σε 49 – ανάμεσά τους άμαχοι και παιδιά – και των τραυματιών σε τουλάχιστον 500.

Αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα είναι ο ορισμός της καταστροφής της ζωής και της ασφάλειας για τους κατοίκους της κατεχόμενης Παλαιστίνης και ολόκληρης της περιοχής.

  • Να σταματήσει το νέο έγκλημα, η κατοχή και ο αποκλεισμός.
  • Να διακοπεί η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, που νομιμοποιεί και υποβοηθά τα ισραηλινά εγκλήματα, εμπλέκει την Ελλάδα στα σχέδια των σιωνιστών και δυναμιτίζει τη φιλία μεταξύ των λαών Ελλάδας, Παλαιστίνης και αραβικού κόσμου.
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

12 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

15 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

15 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

17 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

17 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

18 hours ago

This website uses cookies.