Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων για τις κλήσεις συναδέλφων, γονέων και μαθητών για προκαταρκτική εξέταση στον Πταισματοδίκη Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, στη συνεδρίασή του την Παρασκευή, 24-06-2011, αφού συζήτησε τα γεγονότα που αφορούν στο πρωτοφανές περιστατικό των κλήσεων συναδέλφων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για προκαταρκτική εξέταση στον Πταισματοδίκη Χανίων οκτώ μήνες αργότερα μετά από τις κινητοποιήσεις της μαθητικής κοινότητας στην πόλη των Χανίων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, κατέληξε στην παρακάτω απόφαση:

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και με μόνο στόχο την τρομοκράτηση, κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση από τον Πταισματοδίκη Χανίων τριών μαθητών και τριών ενηλίκων, εκπαιδευτικών και γονέων, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και διαμαρτυρία των μαθητών των σχολείων που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην πόλη των Χανίων την ημέρα της παρέλασης, την Πέμπτη, 28-10-2010.

Η κλήση για κατάθεση έγινε με μόνο στοιχείο την   αναγνώριση τους (;) ανάμεσα σε 1000 και πλέον άτομα (!!!),  από αστυνομικό σε φωτογραφίες και βίντεο που συνέλεξε η αστυνομία από τα  τοπικά ΜΜΕ.

Ο χρόνος της κλήσης (οκτώ μήνες μετά τις μαθητικές κινητοποιήσεις και λίγο πριν το κλείσιμο των σχολείων) είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων όσων σχεδιάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων, ειδικά σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται στους δρόμους με τα ίδια δίκαια αιτήματα. Οι μαθητές της πόλης μας  τον περασμένο Οκτώβρη με συνελεύσεις, συζητήσεις σε συντονισμό πραγματοποίησαν έναν δίκαιο αγώνα για τη ζωή και το μέλλον τους. Και τέτοιοι αγώνες δε δικάζονται ούτε τρομοκρατούνται.

Είναι φανερό πως γίνεται προσπάθεια η πολιτική της λιτότητας και των περικοπών στο χώρο της εκπαίδευσης να υλοποιηθεί με τη συνδρομή αστυνομικών, πταισματοδικών και εισαγγελέων σε βάρος των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και των γονέων που αγωνίζονται για μια καλύτερη παιδεία. Άλλωστε εκκρεμεί μία πρόσθετη δίωξη με βαρύτερες και ανυπόστατες βέβαια κατηγορίες σε βάρος μέλους του ΔΣ της Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, τριών ανήλικων μαθητών και των γονέων τους για το μόνο λόγο ότι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε κινητοποίηση τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας την Τετάρτη, 29-06-2011, στις 9.00 π. μ. στα Δικαστήρια, για να εκδηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους που έχουν κληθεί για προανάκριση. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά σήμερα ο Γιώργος Νταλάρας σε εκδήλωση τιμής του από το Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων «τραγουδάει» τον καταξιωμένο καλλιτέχνη Γιώργο Νταλάρα μέσα από ένα μουσικό αφιέρωμα…

7 mins ago

Παρέμβαση ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης για την αποτελεσματική διαχείριση του νερού

Το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης με ανακοίνωσή του επισημαίνει την απουσία πολιτική για τα σχέδια διαχείρισης…

8 mins ago

Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός στο εργοτάξιο που εργαζόταν…

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά το μεσημέρι της Τρίτης (2/7) ένας 62χρονος άνδρας σε…

13 mins ago

Χανιά: Πήγαν για ενδοοικογενειακή βία αλλά βρήκαν και όπλα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων  με τη συνδρομή αστυνομικών…

14 mins ago

Πλησιάζουν τους 10 οι υποψήφιοι κυβερνήτες της χώρας από το ΠΑΣΟΚ – Υποψήφια και η Νάντια Γιαννακοπούλου: «Όλοι μαζί θα ανεβάσουμε το ΠΑΣΟΚ!», λέει

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων σε…

17 mins ago

Σινεμά κάτω από τ΄αστέρια για τα παιδιά στο ΜΑΙΧ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024  στις  9:15  το βράδυ  στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων πραγματοποιείται…

23 mins ago

This website uses cookies.