Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

«Γνώση αβέβαιη, πληρωμένη ακριβά με την πιο βέβαιη νιότη μας»

Πρώτα ξεκίνησαν με τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα σχολικών μονάδων. Συνέχισαν με μειώσεις καθηγητών, καταργήσεις των βιβλίων.

Μας είπαν πως για να μπορέσουμε να πάμε στο σχολείο εμείς και τα αδέρφια μας, θα πρέπει να βγάζουμε φωτοτυπίες, πληρώνοντάς τες από την τσέπη μας.

Ύστερα μπήκε ο χειμώνας χωρίς στάλα πετρέλαιο και έβαλαν τους γονείς μας να πληρώσουν, για να μην πεθάνουμε από κρυοπαγήματα.

Μετά είδαμε τα μικρά μας αδέρφια στα δημοτικά να λιποθυμάνε από την ασιτία ημερών μέσα στα σχολειά.

Τώρα ήρθε και η σειρά να κόψουν τα λεωφορεία…

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΑΛΛΟ;

Οι θυσίες που κάνεις εσύ και οι γονείς σου για να καταφέρεις να βγάλεις το σχολείο, πιστεύοντας πως μετά θα μπορέσεις να σπουδάσεις ή να βγάλεις μια σχολή κατάρτισης και να έχεις ένα καλύτερο μέλλον, δεν έχουν τελειωμό. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Γιατί αναγκάζεται η οικογένεια σου να ζει μέσα στην αβεβαιότητα και εσύ μέσα στη στέρηση;

Στο όνομα της κρίσης και του χρέους, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, παίρνουν μέτρα στην Ελλάδα προκειμένου να τσακίσουν κάθε λαϊκό δικαίωμα που είχε απομείνει στους γονείς σου, για να μπορέσουν να σε κάνουν και εσένα από νωρίς, μέσα από το σχολείο να σκύψεις το κεφάλι. Μάλιστα στο νέο μνημόνιο που ετοίμασαν προβλέπονται μισθοί πείνας 400€ εφ’ όρου ζωής. Θέλουν από μικρή ηλικία να διαμορφώνουν το νέο εργαζόμενο που θα είναι φθηνός, υποταγμένος και κερδοφόρος για τις μεγάλες επιχειρήσεις που τώρα κάνουν το κουμάντο.

Χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν ήδη το κόστος της μεταφοράς από την τσέπη τους, το πρόβλημα ότι και αν υπόσχονται δεν είναι μακρινό και για σένα. Η υποχρηματοδότηση της παιδείας χτυπάει την πόρτα και μέσω των σχολικών λεωφορείων. Τα προβλήματα είναι πολλά, το κόστος αβάσταχτο, ο ελεύθερος χρόνος μηδαμινός, η ρουτίνα σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο και πάλι από την αρχή είναι εξοντωτική για κάθε μαθητή. Η κατάργηση της μεταφοράς συνδυασμένη με το νέο γύρο συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, θα έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί να είναι οι μαθητές που θα αναγκαστούν να παρατήσουν το σχολείο, που θα καταδικαστούν στην αμορφωσιά.

Όλα αυτά την ώρα που το μέλλον που σου ετοιμάζουν είναι μαύρο, βουτηγμένο στον λάκκο ημιμάθεια-ψευτοδουλειά-ανεργία.

Εδώ και τώρα οι μαθητές και οι γονείς πρέπει να παλέψουν για δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ’ ευθείας κρατική χρηματοδότηση. Ο φορέας αυτός θα έχει και την ευθύνη για τις εκπαιδευτικές εκδρομές (που αποτελεί μόνιμο βραχνά για τις λαϊκές οικογένειές και τα παιδιά τους λόγω οικονομικής αδυναμίας αλλά και λόγω της ελλιπούς ασφάλειας) σε μουσεία, θέατρα, χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαιολογικά μνημεία και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, για τους περιπάτους και τις πολυήμερες εκδρομές (που ενώ αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους και αυτό όχι για όλα τα παιδιά).

Αυτός ο φορέας θα μπορεί να έχει την ευθύνη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών της μεταφοράς όλων των παιδιών στα δημόσια κέντρα αναψυχής και στις κατασκηνώσεις σ’ όλη την Ελλάδα, τη διεξαγωγή ημερήσιων εκδρομών στις κοντινές παραλίες κ.λπ.

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Φτάνει πια! Τώρα είναι η ώρα που πρέπει ο κάθε μαθητής να ξεσηκωθεί! Οι μαθητικές κοινότητες και τα Συμβούλια να γίνουν κάστρα που θα οργανώσουν τον αγώνα για να μη διακοπεί η μεταφορά, για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Πάρε θέση στον αγώνα και εσύ. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματά τους καθορίζουν τη ζωή σου για σένα, χωρίς εσένα. Πρέπει να απαντήσουμε: ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! Θα ανατρέψουμε και εσάς και το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημά σας!

ΚΝΕ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες της…

3 hours ago

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα στις δίκες καταθέτει το Παρατηρητήριο της δίκης…

3 hours ago

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί και ο 13ος συνεχόμενος μήνας με…

3 hours ago

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρου Νικολαΐδη επαναφέρει η σύζυγός…

3 hours ago

Κρήτη: Ανταγωνισμός μεγάλων διεθνών αλυσίδων με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία

Με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη μεγάλες διεθνείς αλυσίδες έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό για…

4 hours ago

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο για τις απειλές σε γιατρό μετά από θάνατο ηλικιωμένου

Σε βάρος των γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του γενικού νοσοκομείου Χανίων, στράφηκε συγγενής…

4 hours ago

This website uses cookies.