Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου

Tο σκηνικό τρομοκρατίας που έστησαν η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, για άλλη μια φορά δεν στάθηκε ικανό για να αποτρέψει τις αυθόρμητες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού σε όλη τη χώρα. Στα Χανιά (όπως και σε πολλές άλλες πόλεις) αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στο κέντρο της πόλης με στόχο τη “διατήρηση της τάξης”. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δε στάθηκε ικανό για να αποτρέψει τις αυθόρμητες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού σε όλη τη χώρα. Το σκηνικό εμπόλεμης ζώνης στο κέντρο της Αθήνας και το όργιο καταστολής και προληπτικών προσαγωγών από την Κομοτηνή μέχρι τα Χανιά, φανέρωσαν για μια ακόμη φορά τον πανικό της μνημονιακής συγκυβέρνησης που επιστρατεύει το φόβο και τη βία για να διατηρηθεί στην εξουσία. Στην πόλη μας οι προσαγωγές έφτασαν τις 67 μεταξύ των οποίων φοιτητές και μαθητές, που δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να διαμαρτυρηθούν για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον τους. Μπροστά στο φόβο του λαϊκού παράγοντα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, επιστρατεύουν κάθε μέσο για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των τραπεζών. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε αυτούς που βυθίζουν την κοινωνία στην φτώχεια και την ανεργία. Ο λαός έχει μιλήσει επανειλημμένα, απορρίπτωντας την πολιτική της φτώχειας, των μνημονίων και της καταστολής.

Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τα συγκλονιστικά λόγια του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην τελευταία του συναυλία: «Κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε τη τελευταία του συναυλία εχθές (17/06) στο Θέατρο Βράχων και έστειλε…

2 hours ago

Εκδηλώσεις με πλούσιο πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Δύο εκδηλώσεις έρχονται αυτή την εβδομάδα στo Πνευματικό Κέντρο Χανιών, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή…

3 hours ago

Το έργο “Ο Πατούχας” έρχεται στα Χανιά

Παρουσίαση από τον Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων, του έργου του Ιωάννη Κονδυλάκη «Ο Πατούχας», την…

3 hours ago

Παράκτια αιολικά πάρκα: Η Σητεία στις περιοχές από τις οποίες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα

Μέσα στο 2026 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ανεμολογικές και ωκεανογραφικές μελέτες, προκειμένου μέσω των μετρήσεων…

3 hours ago

BBC: Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα, οδηγώντας τους στον θάνατο

Ως υπεύθυνο για τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο σε διάστημα τριών ετών “δείχνει” το Λιμενικό Σώμα το BBC,…

3 hours ago

Η δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς της Κρήτης, επανέρχεται στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Επαναφέρει στη Βουλή την ανάγκη εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για τη βιωσιμότητα κατασκευής ενός μέσου σταθερής…

4 hours ago

This website uses cookies.