Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ σχετικά με την Κυριακάτικη αργία

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Η γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ καταγγέλλει την κοινωνία των Χανίων ιδιαίτερα όμως στους εμπόρους των Χανίων την απαράδεκτη στάση, τόσο της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Χανίων, και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο καθοριστικό για την επιβίωση μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων ζήτημα της κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση κατ΄εντολή και υπόδειξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον χώρο του εμπορίου.

Εδώ και ένα χρόνο η άθλια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχει βρεί παλικαρίσια αντίσταση από την πλειοψηφία των εμπόρων που κόντρα στην ξεπουλημένη ηγεσία της Ε.Σ.Ε.Ε. και τα διάφορα πρόθυμα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. απέδειξαν έμπρακτα και στις 3 Νοέμβρη και στις 15 Δεκέμβρη ότι μπορούμε να παλεύουμε με αξιοπρέπεια και εντιμότητα για την επιβίωση μας.

Αυτή η τίμια στάση που κράτησε η πλειοψηφία των εμπόρων δεν μπορούσε να ‘χωνευτεί’ ούτε από την κυβέρνηση (΄΄Τα μαγαζιά πρέπει να είναι όλες τις Κυριακές ανοικτά για να μπορούν να ψωνίσουν οι τουρίστες΄΄- δήλωση της υπουργού τουρισμού από τα Χανιά) ούτε από την ηγεσία της Ε.Σ.Ε.Ε. που πανηγυρίζει ακόμη για το ποσοστό της επισκεψιμότητας που είχαν τα μαγαζιά την Κυριακή που άνοιξαν

Έτσι άρχισαν τα ‘’όργανα’’ εδώ στην Κρήτη, από τους πάντα πρόθυμους Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όσους μπορούν να βάλουν ένα χεράκι ώστε να βοηθήσουν τα μεγαλομάγαζα και τις αλυσίδες για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η συνταγή γνωστή από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης -η οποία χωρίς να έχει συνεδριάσει κανονικά- στέλνει επιστολές σε πρόθυμα γνωστά κυβερνητικά τσιράκια για δήθεν αποφάσεις «συγκρητισμού» και άλλες τέτοιες γελοίες προφάσεις  για να δικαιολογήσει ισονομία και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ εμπόρων δυτικής και ανατολικής Κρήτης, αντί να αντιτάξει την έμπρακτη απόδειξη ότι το κλείσιμο των καταστημάτων τις δύο προηγούμενες ‘νόμιμες’ Κυριακές ήταν σχεδόν καθολικό από άκρη σε άκρη της Κρήτης, σταματώντας εδώ και τώρα κάθε συζήτηση για πονηρές σκέψεις περι ανοίγματος την Κυριακή 29 Δεκέμβρη .

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ομοσπονδία και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων που μπέρδεψε προφανώς τα Χριστούγεννα με τις Απόκριες γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως ενώ παίρνει ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό συμβούλιο για να είμαστε κλειστοί και στις 15 και στις 29 Δεκέμβρη, η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου στέλνει επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του ζητά να ανταποκριθεί θετικά σε ενδεχόμενο αίτημα για άνοιγμα των μαγαζιών στις 29/12. Αποκορύφωμα της ‘αλλοπρόσαλλης’ στάσης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.Σ.Χ. είναι ότι τα ίδια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πήραν την απόφαση να είναι κλειστά τα μαγαζιά στις 29/12 είναι αυτά που πρωτοστατούν τώρα στην συλλογή υπογραφών για να έχουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά, αγνοώντας κατά κύριο λόγο την απόφαση που οι ίδιοι πήραν πριν λίγες μέρες αλλά και τις 200 και πλέον καταθεμένες υπογραφές στον αντιπεριφερειάρχη που ζητούν μία και μοναδική φορά πρίν τα Χριστούγεννα ανοικτά.

Συνάδελφοι- ες

Τα συμπεράσματα δικά σας για αυτούς που ‘σκίζουν’ τα ρούχα τους δήθεν για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων και στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων αλλά και στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όχι είναι μόνο εκτός πραγματικότητας αλλά συνειδητά δεν τάσσονται απέναντι στα πραγματικά προβλήματα και στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου, κάνοντας πλάτες στην άθλια κυβερνητική πολιτική,ταυτιζόμενοι στην πράξη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, παίζοντας με τον πόνο και την δυστυχία, ξεχνώντας σκόπιμα ότι και πέρυσι στην τελευταία Κυριακή του χρόνου μόνο ζημιές κατέγραψαν τα μαγαζιά μας, ενώ αντίθετα άνοιξε  διάπλατα τις πόρτες της κατάργησης της Κυριακάτικής αργίας.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους και συναδέλφισες χωρίς αυταπάτες συμβιβασμούς και πισογυρίσματα να υπερασπιστούμε το ψηφισμένο εορταστικό ωράριο που την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου δεν την ξεπουλά ούτε την χαρίζει σε κανένα μεγαλέμπορο, σε καμία πολυεθνική, που δεν ζητά από κανέναν περιφερειάρχη να αποφασίσει γιια εμάς χωρίς εμάς.

Κανένα μαγαζί ανοικτό την Κυριακή 29 Δεκεβρίου!!!

Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

10 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

13 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

13 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

15 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

16 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

16 hours ago

This website uses cookies.