Ανακοινώσεις τομέα ΕΠΑΜ Κρήτης

Δελτίο Τύπου 1, για τους βουλευτές που ψήφισαν τα νέα μέτρα

«Ήρθαν ντυμένοι “φίλοι”, αμέτρητες φορές οι εχθροί μου,

τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας

και τα δώρα τους, άλλα δεν ήτανε

παρά μόνο σίδερο και φωτιά…»

Οδυσσέας Ελύτης

Και έτσι όπως το λέει ο ποιητής μας, φορέσατε το μανδύα του φίλου και του σωτήρα και μας σώσατε ακόμη μία φορά. Σίδερο και φωτιά τα μόνα δώρα σας, στη χώρα που γεννήθηκε η Ευρώπη και εσείς με ένα “ΝΑΙ” τη παραδώσατε αμαχητί στα χέρια των κατακτητών.

Με ένα “ΝΑΙ”

-παραβιάσατε το Σύνταγμα καταλύοντας τη Δημοκρατία

-ξεπουλήσατε τη χώρα, μετατρέποντας τη σε αποικία

Με ένα “ΝΑΙ”

-καταλύσατε όλες τις δομές του Ελληνικού κράτους

-παραβιάσατε ανθρώπινα δικαιώματα

-διαλύσατε το σύστημα υγείας

-καταστρέψατε τη παιδεία

-αποδιοργανώσατε την εθνική άμυνα

Με ένα “ΝΑΙ”

-καταδικάζετε τους Έλληνες σε εξαθλίωση

-οδηγείτε τη χώρα σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας

-απολύετε δημοσίους υπαλλήλους

-κλείνετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

-διώχνετε τους νέους μας από τη χώρα

-δημιουργείτε ορδές αστέγων

-ωθείτε έναν ολόκληρο λαό σε μαζική κατάθλιψη και στην αυτοκτονία

Με το δικό σας “ΝΑΙ”

-ξεγράψατε με μιας την ιστορία της χώρας μας

-διαγράψατε τους αγώνες των προγόνων μας

-ατιμάσατε το αίμα των ηρώων που έπεσαν για την ελευθερία μας

Μα φυσικά και θα μας πείτε, πως δεν ήταν επιλογή σας, δεν υπήρχε άλλη λύση, ήταν μονόδρομος τα “ΝΑΙ” και τα “ΠΑΡΟΝ” σας για τη χώρα. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνουμε στην ζώνη του ευρώ, για να προωθήσουμε μαζί με την Ευρώπη το όραμα της… Ένα όραμα που αποδείχθηκε εφιάλτης!

Όμως από πότε η εξόντωση ενός λαού είναι μονόδρομος;

Ποιοι νόμοι, ποια ηθική, ποιο δίκαιο επιβάλλουν τέτοιες λύσεις;

Μόνο η δική σας ηθική μπορεί να ψηφίζει τέτοιους νόμους. Μόνο στη δική σας λογική η ανάπτυξη και η πρόοδος περνάει μέσα από την εξαθλίωση. Μόνο στο δικό σας δίκαιο θα πρέπει να πεθάνουν οι λαοί για να σωθούν οι αγορές και οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.

Εμείς ως μέλη του ΕΠΑΜ Κρήτης και απόγονοι μαχητών της λευτεριάς, κρατώντας ψηλά το ηθικό και το αίσθημα ευθύνης, σε μια εποχή που η λογική και το παράλογο έχουν αλλάξει θέσεις, δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε κανένα βουλευτή-σωτήρα ως συμπολίτη μας και ως εκπρόσωπό μας, σε ένα ψευδεπίγραφο κοινοβούλιο.

Πιστεύουμε ότι η στάση σας και η συμπεριφορά σας σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τη λεβεντιά και την ιστορία των Κρητικών. Θεωρούμε ότι η παρουσία σας και η ύπαρξη σας ντροπιάζει το νησί μας, δηλώνουμε ότι είστε ανεπιθύμητοι και υποσχόμαστε να σας το αποδείξουμε όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Δελτίο Τύπου 2, για τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ.

Ο Τομέας Κρήτης του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με ενθουσιασμό και ικανοποίηση χαιρετίζει τις μαζικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Σε όλες τις πόλεις της Κρήτης οι συνελεύσεις ήταν από τις πιο μαζικές που έχουν γίνει ποτέ. Ο Τομέας Κρήτης του Ε.ΠΑ.Μ. πιστός στα προτάγματα και τις αρχές του θα σταθεί δίπλα συνοδοιπόρος και συναγωνιστής στους εργαζόμενους των Δήμων που μάχονται πλέον για τα αυτονόητα, εκείνα που σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα αποτελούσαν αυτονόητες παροχές.

Το ΕΠΑΜ καλεί το λαό και όλους τους άλλους κλάδους εργαζομένων να αγκαλιάσουμε την κίνηση αυτή. Ταυτόχρονα να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ να πάρουν ανάλογες δυναμικές αποφάσεις για επ’ αόριστον απεργίες και καταλήψεις δημοσίων και δημοτικών κτιρίων. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ παλεύουν ώστε να μη γίνει καμία μετάθεση, διαθεσιμότητα ή απόλυση υπαλλήλων, να μην αποσταλεί κανένα προσωπικό στοιχείο εργαζομένων στους Δήμους στο υπουργείο με τους γκαουλάιτερ της Γερμανίας. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ όμως, ταυτόχρονα παλεύουν και για να σταματήσουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς αυτό θα προκύψει υποχρεωτικά από την περικοπή των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αγώνας τους αυτός μας αφορά όλους και θα πρέπει να γίνει η αφορμή του γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού που χρειάζεται για να γκρεμίσουμε το προδοτικό καθεστώς. Οι υπηρεσίες δε θα ξεπουληθούν στον εθνικό ή αλλοδαπό υπεργολάβο προκειμένου να απομυζήσει τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο στα νέα δυσβάστακτα, μα όχι τελευταία, μνημονιακά μέτρα. Να εναντιωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα της νοσηρής φαντασίας των γερμανών εθνικιστών και των διεθνών οικονομικών καρτέλ. Να παλέψει για να μην εφαρμοστεί ο πιο «μαύρος» προϋπολογισμός από σύστασης του νεοελληνικού κράτους.

Δεν είναι λύση το να στραφούμε ενάντια στο διπλανό μας. Υπεύθυνος για την κρίση δεν είναι ο γείτονάς μας, είναι οι τραπεζίτες, το παραπαίον μεταπολιτευτικό καθεστώς, οι μεγαλοεργολάβοι και οι κατ’ επάγγελμα νταβατζήδες. Το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες όχι απλά να δείξουν κατανόηση στα μικροπροβλήματα που ενδεχομένως δημιουργηθούν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αντίθετα να κινηθούν ανάλογα στους δικούς τους χώρους εργασίας. Να οργανώσουμε, με σωφροσύνη και πνεύμα αλληλεγγύης γενική πολιτική απεργία διαρκείας, μέχρι τη στιγμή που το σαστισμένο κυβερνητικό καθεστώς καταρρεύσει και κηρυχθούν εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός τούτη τη φορά δεν θα κάνει πίσω. Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

ΤΟΜΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

3 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

3 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

5 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

6 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

6 hours ago

This website uses cookies.