ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στο φονικό της Ιου: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 20χρονος Ιρλανδός κατηγορούμενος – Τι λέει ο Χανιώτης δικηγόρος του

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 20χρονος Ιρλανδός κατηγορούμενος για το θάνατο του 22χρονου συμπατριώτη του.

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Νάξου, ο 20χρονος  που κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία την 30/8/2021 του 22χρονου Ιρλανδού συμπατριώτη του, σε κέντρο διασκέδασης στην Ιο.  Του επιβλήθηκε εγγύηση 8.000 ευρώ που θα καταβάλλει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και εμφάνιση κάθε μήνα, στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου.

Ο 20χρονος κατηγορούμενος, συνοδευόμενος από τον Ποινικολόγο Αλέξη Αναγνωστάκη και τον δικηγόρο Νάξου Βασίλειο Βρούτση αρνήθηκε την κατηγορία που του  αποδίδονταν.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Συνήγορός του Αλέξης Αναγνωστάκης:

Κατά την Ιατροδικαστική Έκθεση Πειραιά, ο εικοσιδυάχρονος Ιρλανδός θανών, φέρει τραύμα στον δεξιό κρόταφο.   Μεταξύ της κόγχης του δεξιού  ματιού και του δεξιού αυτιού.   Στον μήνιγγα ακριβώς.

Αυτό το τραύμα, προκλήθηκε από πέσιμο του παθόντα στο έδαφος, με την δεξιά πλευρά της κεφαλής.

Επίσης, φέρει μια μελανιά, στην αριστερή πλευρά του προσώπου. Αυτή είναι ασήμαντη.  Προκαλείται και από ισχυρή πίεση ή σύλληψη με τα χέρια. Και από πρόσκρουση σε οποιαδήποτε σκληρή επιφάνεια.

Δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την πτώση και τον θάνατο.

Το τραύμα στον κρόταφο από το πέσιμο, προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία. Και στην συνέχεια τον θάνατο.

Σε κανένα άλλο σημείο του σώματος ο παθών, δεν έφερε καμία κάκωση. (Π.χ. εκχύμωση, εκδορά κλπ).

Αυτό σημαίνει, μεταξύ των άλλων, πως ο παθών πέφτοντας δεν προσπάθησε “να βάλει” ούτε το δεξιό χέρι του στο έδαφος, για να προστατεύσει το κεφάλι του, που έπεφτε αβοήθητο κάτω.

Τέτοια κίνηση είναι ενστικτώδης, από οποιονδήποτε πέφτει.

Πολύ περισσότερο, από νεαρό άτομο που μάλιστα ασχολείται με τον Αθλητισμό, όπως ο παθών.

Η έλλειψη της ενστικτώδους αυτής κίνησης, μπορεί να συμβεί μόνο, σε άνθρωπο  με εξαντλημένο νευρικό σύστημα. Και με παντελή  έλλειψη  ισορροπίας.

Αυτά συμβαίνουν επί μέθης.

Και μάλιστα με πειραγμένα αλκοολούχα ποτά.

Η θέση του κατηγορουμένου και των μαρτύρων, είναι πως απλώς ο κατηγορούμενος τοποθέτησε αμυντικά τα χέρια προς τον παθόντα, για ν’ αποφύγει κτυπήματά του. Όπως έκαναν και οι λοιποί στις παρέες, που υπήρχαν και φιλονικούσαν μεθυσμένοι μεταξύ τους.

Ο κατηγορούμενος, είναι Ιρλανδός.   Είναι ηλικίας 20 ετών και έξι μηνών περίπου.

Είναι νεαρός ενήλικας, κατά τον Ποινικό Κώδικα.  Είναι φοιτητής Πανεπιστημίου στην Ιρλανδία.

Σπουδάζει Νομικά για δικηγόρος.

Φοιτά στο δεύτερο έτος.

Οι Καθηγητές του τον εμφανίζουν με έγγραφα, ως ευχάριστο και ικανό φοιτητή, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές.  Είναι μέλος πολύ καλής οικογένειας. Ο πατέρας του είναι Κοινωνικός Λειτουργός.  Η μητέρα του, Δικηγόρος.  Η αδελφή του σπουδάζει Οδοντίατρος.  Ο ίδιος, εργάζεται σε εστιατόρια για τα προσωπικά και τα έξοδα των σπουδών του.

Η περιοχή του έχει αναστατωθεί, γιατί τέτοιας υψηλής ποιότητας παιδί δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα βρεθεί κατηγορούμενος στην Ελλάδα, επειδή σκότωσε συμπατριώτη του.

Όλοι πίστευαν εξ αρχής πως ήταν λάθος η κατηγορία. Και πως θα επέστρεφε σύντομα στις σπουδές, τις ασχολίες του και τις καλές συναναστροφές.

Ταυτόχρονα, πιστεύουν πως πρέπει να γίνεται μία έρευνα για τον τρόπο που λειτουργούν τα Κέντρα διασκέδασης στην Ίο και στην Σαντορίνη. Και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ποιότητα των αλκοολούχων που προσφέρονται στα παιδιά, που πιεσμένα από τις δύσκολες συνθήκες της σημερινής ζωής και τις απαγορεύσεις κυρίως εκ του Covid-19  ξεχύνονται ασυγκράτητα για διασκέδαση, κάθε φορά που θα βρούν δυνατότητες και ευκαιρίες.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

12 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

12 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

12 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

12 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

12 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

12 hours ago

This website uses cookies.