Αναφορά στη Βουλή για τις άδικες περικοπές των μισθών των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών των ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων της Κρήτης

Αναφορά προς τους   Υπουργούς Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και  Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο  κατέθεσε σήμερα  10  Σεπτεμβρίου,  ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς σχετικά  με τις άδικες  περικοπές των μισθών των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης ,  του Πολυτεχνείου Κρήτης,   του ΤΕΙ Κρήτης,  των Ερευνητικών Ινστιτούτων και  του ΕΕΔΥΠ.

Ο Σύλλογος Καθηγητών διαμαρτύρεται για τις άδικες περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δασκάλων και Ερευνητών, για τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κρήτης καθώς και για το καλλιεργούμενο τεχνητό κλίμα απαξίωσης των πανεπιστημιακών και των ερευνητών με σκοπό την άνευ όρων παραδοχή των οικονομικών όρων που προτείνει  η κυβέρνηση.

Οι Καθηγητές ζητούν την διατήρηση των μισθών τους σε αξιοπρεπές επίπεδο αντίστοιχο με τους μακροχρόνιους κόπους και τις επίπονες προσπάθειες που έχουν καταβάλλει για να εξελιχθούν στις θέσεις που κατέχουν και για να προστατεύσουν την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων τους, την εκπαίδευση και την έρευνα.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ν. Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Ταυτόχρονα ο Ν. Μαριάς εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του στους αγώνες των Πανεπιστημιακών όλης της χώρας και στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των Πανεπιστημιακών της Κρήτης που θα γίνει στο Ηράκλειο, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στη  Περιφέρεια Κρήτης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

1 hour ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

2 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

2 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

2 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

2 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

4 hours ago

This website uses cookies.