ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρουλάκης: Είμαστε 5οι από το τέλος στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη

Τις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα επεσήμανε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» του Γιώργου Κουβαρά και Γιώργου Πιέρρου στα Παραπολιτικά 90,1.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ενώ είχαμε ξεκινήσει δυναμικά, πλέον βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) η Ελλάδα έχει εμβολιάσει έστω με μία δόση το 25.6% του ενήλικου πληθυσμού, γεγονός που την κατατάσσει στην 5η θέση από το τέλος, ενώ υπολειπόμαστε πλέον όσον αφορά και τη δεύτερη δόση.

Υπογράμμισε επίσης ότι η υστέρηση αυτή δεν οφείλεται σε μη παροχή εμβολίων καθώς από τα 5 εκατ. περίπου που έχει λάβει η χώρα, μόλις το 76.6% έχει χορηγηθεί που μας βάζει έκτους από το τέλος στη σχετική λίστα. «Δύο τινά συμβαίνουν, ή δεν έχουμε φτιάξει τις υποδομές που έφτιαξαν τα άλλα κράτη στην Ευρώπη, ή συνδυαστικά με αυτό έχουμε την απροθυμία των πολιτών».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μη ανανέωση του συμβολαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την AstraZeneca, υπογράμμισε ότι αυτό γίνεται καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της καθώς από τις 300 εκατομμύρια δόσεις που αναμένονταν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αναμένεται να παραδοθούν μόλις 100 εκατομμύρια.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τιμωρητικό. Υπογράμμισε επίσης το υπάρχον συμβόλαιο δεν διακόπτεται άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη δεύτερη δόση και πως δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, καθώς αυτό έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). «Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούν οι περισσότεροι συμπολίτες μας και αποκτήσουμε αντισώματα με το ένα εμβόλιο ή το άλλο, τόσο γρηγορότερα θα κάμψουμε την πανδημία.»

Για το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε πως «όλα θα εξαρτηθούν από την υγειονομική εικόνα της χώρας» καθώς ενώ πέρυσι η Ελλάδα ήταν ένας υγειονομικός παράδεισος, «ας είμαστε ειλικρινείς, φέτος τα πράγματα δεν είναι τα ίδια.

Πολύ κακώς η κυβέρνηση εμφανίζει τον πράσινο χάρτη θετικότητας, μια εικόνα που προκύπτει μετά την άθροιση των self test σε αντίθεση με τα περισσότερα κράτη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πλασματική εικόνα. Λέει ο κ. Μητσοτάκης, ελάτε και δεν θα μπείτε σε καραντίνα, αλλά δεν λέει ότι ο ίδιος ταξιδιώτης όταν φύγει από την Ελλάδα θα μπει σε καραντίνα επιστρέφοντας» όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η χώρα μας έμεινε εκτός πράσινης λίστας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη επιτήρησης των μέτρων.

«Καθημερινά χάνονται δεκάδες ανθρώπινες ζώες και οι διασωληνωμένοι έχουν σταματήσει να μειώνονται τις τελευταίες δύο μέρες. Αυτή η υγειονομική κατάσταση είναι αποτρεπτικός παράγοντας». Σχετικά με το πράσινο πιστοποιητικό σημείωσε ότι βρίσκεται στο δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων ώστε να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα και να είναι έτοιμο να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Eurovision 2024: Γιούχα και αποδοκιμασίες στο στάδιο για το Ισραήλ – Φυγάδευσαν την τραγουδίστρια

Εν μέσω μαζικών αποδοκιμασιών πραγματοποίησε την εμφάνισή της στην πρόβα των επιτροπών το βράδυ της Τετάρτης (8/5)…

51 mins ago

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μήνυσε το γερμανικό κράτος

Μήνυση στο γερμανικό κράτος υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 που αναφέρει πως «μόνη…

58 mins ago

Πλούσιοι, φτωχοί και “μεσαία τάξη”: Πόσα δηλώσαμε το 2023;

Στο ποσό των 91,674 δισεκ. ευρώ ανήλθε το συνολικό εισόδημα που δήλωσαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες…

59 mins ago

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου»

Εργασιακή… βαρυχειμωνιά επικρατεί στον τουριστικό κλάδο, εν όψει της θερινής  περιόδου. Οι κενές θέσεις εργασίας…

1 hour ago

Φρίκη στο Βέλγιο: Θύμα ομαδικού βιασμού από δέκα εφήβους έπεσε 14χρονη

Θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε μια έφηβη 14 ετών στο Κουρτρέ της Φλάνδρας του Βελγίου. Την…

1 hour ago

Γαύδος: Νέα καραβιά μεταναστών – Εντοπίστηκαν 47 άνδρες

Στον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο προχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης ναυαγοσωστικό…

2 hours ago

This website uses cookies.