ΤΟΠΙΚΑ

ΑΝΕΚ LINES: Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία

Η ΑΝΕΚ LINES αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας που εντείνει η πανδημία στα Νοσοκομεία της χώρας, έγινε #miaomada με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων  «Άγιος Ιωάννης» και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», πραγματοποίησαν την Τρίτη 09/03,  την 16η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Με συνέπεια απέναντι στην κοινωνία, η προσπάθεια συμπληρώθηκε με δειγματοληψία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ευαισθησία της εταιρείας στις πάγιες ανάγκες του τόπου.

Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία και πίεση για τη Δημόσια Υγεία, οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINESμέλη των πληρωμάτων της αλλά και απλοί πολίτες, ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στο κάλεσμα “ζωής” της εταιρείας χαρίζοντας έτσι ελπίδα σε  συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι θύματα τροχαίων.

“Στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας που διάγουμε, η ανάγκη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μέσα από πράξεις ύψιστου αλτρουισμού, όπως η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία, είναι αναγκαίες περισσότερο από ποτέ” ανέφερε ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES και γνωστός νευροχειρουργός κος Γιώργος Αρχοντάκης (όρθιος στο κέντρο).
Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας διακρίνονται,όρθιοι από αριστερά η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Αγ. Ιωάννης” Δέσποινα Ροδουσάκη, στο κέντρο η Επιμελήτρια Β Τμ. Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χανίων, Τζίνα Μπουζαλά, και δεξιά της ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Κατσανεβάκης

Η  μεγάλη προσέλευση του κόσμου, στην εθελοντική αιμοδοσία της ΑΝΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερες από 50 πολύτιμες μονάδες αίματοςαριθμός ρεκόρ στην ιστορία θεσμό των εθελοντικών αιμοδοσιών που διοργανώνει η εταιρεία πάνω από δέκα χρόνια.

Επισημαίνεται, ότι κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του covid -19.

Για την εθελοντική αιμοδοσία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης»Δέσποινα Ροδουσάκη, τόνισε: «Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε #miaomada με την ΑΝΕΚ LINES, μια εταιρεία που απτά συμβάλλει εδώ και χρόνια στις πρωτοβουλίες ευθύνης για τη στήριξη του τόπου μας. Σήμερα η ομάδα μας κατάφερε να συγκεντρώσει δεκάδες μονάδες αίματος, δίνοντας μήνυμα αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που το χουν ανάγκη».

Ο Πρόεδρος της ANEK LINESΓιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Από την πλευρά όλων μας στην ANEK LINES, θα ήθελα να εκφράσω την περηφάνια μας που συμβάλλουμε από το δικό μας μετερίζι σε πράξεις ευθύνης με ουσιαστικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας, σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Όλοι μαζί, ως μία ομάδα, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη συγκυρία, ταξιδεύοντας τη ζωή με ανθρωπιά και αίσθημα κοινωνικής προσφοράς.»

Για μία ακόμα φορά ο γνωστός, πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το video για την προβολή της αιμοδοσίας .

Παράλληλα, ευαισθητοποιημένη στις επώδυνες ανάγκες των ημερών και η δημοφιλής Μελίνα Ασλανίδου στήριξε την καμπάνια ενημέρωσης, πρόσκλησης και συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία μέσω των λογαριασμών που διαχειρίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ANEK LINES, για περισσότερο από μισό αιώνα, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, σε κάθε πρόκληση. Πιστή στις αρχές της, με ευθύνη και συνέπεια απέναντι στην Κρήτη και τους ανθρώπους της, κινητοποιεί και ενώνει σε πράξεις αλτρουισμού που «ταξιδεύουν» τη ζωή και  δίνει μήνυμα συνέχειας και αισιοδοξίας, για μια καλύτερη επόμενη μέρα, μακριά από τη σκιά της πανδημίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σφακιά: Εκδήλωση για την Επανάσταση του 1770 και τον ήρωα Δασκαλογιάννη

Εκδήλωση του Δήμου Σφακίων για τον Εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη -  «Επανάσταση…

1 min ago

Σοβαρή βλάβη στον αγωγό του Γερανίου – Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έκανε γνωστό ότι, από νωρίς αύριο το πρωί, λόγω ζημιάς που…

5 mins ago

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βάμο

Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Χανίων ένας 19χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε…

5 mins ago

Ανδρουλάκης: Είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τεθώ στην κρίση της Δημοκρατικής Παράταξης

Έτοιμος να τεθεί στην κρίση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ οποιαδήποτε στιγμή δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας…

9 mins ago

Κασσελάκης: Θα κατέβαινα ακόμα και απέναντι στον Τσίπρα

Πρόθυμος να βρεθεί απέναντι ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία ενός σχήματος της κεντρο-αριστεράς δηλώνει…

12 mins ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Τουρισμού

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη συναντήθηκε σήμερα με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη. Στη…

20 mins ago

This website uses cookies.