Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του αεροδρομίου Εργατικό Κέντρο ν. Χανίων και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Χανίων

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, είναι κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων, μια καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης που έχει μπει σε εφαρμογή μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Παρ’ όλο που τα ετήσια κέρδη του κρατικού αεροδρομίου Χανίων υπερβαίνουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, και  παρ’ όλο που μετά από τα έργα των 110 εκατ. Ευρώ που γίνονται και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, δημιουργείται προοπτική  να καταστεί ένα από τα πιο σύγχρονα και προσοδοφόρα αεροδρόμια της χώρας,  η κυβέρνηση αδιαφορώντας για το συμφέρον της τοπικής και εθνικής οικονομίας, το ξεπουλά σε γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ζημιογόνα για τον τόπο μας αυτή απόφαση,   θα έχει δραματικές συνέπειες τόσο στο άμεσο όσο και στο απώτερο μέλλον. Αφ’ ενός θα επιφέρει μείωση του εισερχόμενου τουρισμού,  που ως γνωστό αποτελεί τον βασικότερο μοχλό που κινεί την τοπική οικονομία (δεδομένου ότι η επίτευξη κερδοφορίας των ιδιωτών θα αυξήσει το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών, όπως έγινε ήδη στο αεροδρόμιο των Αθηνών, με δραματικές για τον τουρισμό συνέπειες).  Η μείωση της τουριστικής κίνησης θα  συμβάλει με τη σειρά της σημαντικά σε περεταίρω  αύξηση της ανεργίας, αλλά και στην αποσταθεροποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον αερολιμένα.  Ακόμη η ιδιωτικοποίηση του κρατικού αερολιμένα θεωρείται ότι μπορεί να καταστεί επικίνδυνη  για την άμυνα της χώρας μας, που πρέπει να έχει στον έλεγχό της τα λιμάνια και τ’ αεροδρόμιά της.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν απέναντι σε τέτοιες  αποφάσεις που αποτελούν τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, μέχρι η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να καταλάβουν ότι τα αεροδρόμια δεν πωλείται και ότι οι   «επενδυτικές» δραστηριότητες δεν έχουν καμιά σχέση με το να αρπάζουν αντί πινακίου φακής κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και  την περιουσία του ελληνικού λαού.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

8 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

8 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

8 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

9 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

9 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

9 hours ago

This website uses cookies.