Αντιδράσεις για τις εκλογικές υποδείξεις της FTD

«Πράξη προσβολής της εθνικής αξιοπρέπειας και υπονόμευσης της  δημοκρατίας στη  χώρα μας» χαρακτηρίζει οΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την «χωρίς προηγούμενο ωμή» παρέμβαση της γερμανικής έκδοσης των FT. H γερμανική εφημερίδα προχώρησε σήμερα σε μια πρωτοφανή σύσταση προς στους Έλληνες ψηφοφόρους. Άρθρο τους που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» και καλεί τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΝΔ.

«Αν νομίζει το γερμανικό κατεστημένο  και οι εγχώριοι σύμμαχοί του, που όλες αυτές τις μέρες απειλούν εργαζόμενους σε επιχειρήσεις,   σπέρνουν  με εγκληματικά ανεύθυνο τρόπο  τον τρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ότι θα κάμψουν το φρόνημα του ελληνικού λαού, είναι γελασμένοι» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο  αγώνας  για εθνική αξιοπρέπεια,   δημοκρατία,  κοινωνική δικαιοσύνη, ο αγώνας  κατά της διαφθοράς και  της διαπλοκής  θα νικήσει το φόβο και την υποταγή. Να χαίρονται ο κ. Σαμαράς  και ο κ. Βενιζέλος  τους προστάτες τους» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ήρθε και η αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη για το άρθρο των γερμανικών Financial Times, που απευθύνει «σύσταση προς τους ψηφοφόρους» εν όψει της Κυριακής να μην ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά. «Πρόκειται για μια προσβλητική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και το μόνο που μένει είναι να έρθει η ίδια η κ. Μέρκελ να μοιράζει εκλογικό υλικό της ΝΔ. Θεωρούν τη χώρα προτεκτοράτο. Περιμένω αντίδραση του κ. Σαμαρά» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Προβοκατόρικο, απαράδεκτο και κατακριτέο χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland μιλώντας στο Σκάι η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου. Η τέως υπουργός Παιδείας έκανε επίσης λόγο για πολιτική απρέπεια και υπενθύμισε πως με τον ίδιο τρόπο είχε λειτουργήσει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, όταν επέμενε προβοκατόρικα -όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου- το Φεβρουάριο πως η χώρα έπρεπε να πάει σε εκλογές.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνει πως «οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».

Προκλητικό και απαράδεκτο, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ το δημοσίευμα των γερμανικών Φαινάνσιαλ Τάιμς, το οποίο «συστήνει» στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το δημοσίευμα στοχεύει στο να ενισχύσει τα ψεύτικα διλήμματα, που παγιδεύουν το λαό και να διαμορφώσει το νέο διπολισμό.
«Αυτή είναι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, οι κυβερνήσεις της και τα έντυπά της»,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου…

1 hour ago

Μαρία Καρυστιανού: Επιστολή σε Μέτσολα και Ρέιντερς για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών

Μέιλ προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς, όπου…

1 hour ago

Αυστρία: Πώς κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε από τους Ναζί υποσχόμενο την μετατροπή της χώρας σε “φρούριο”

Η Αυστρία στράφηκε προς τα δεξιά, στις εκλογές-ορόσημο της Κυριακής, καθώς το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ) έφθασε στη νίκη, σηματοδοτώντας…

2 hours ago

Eurostat: Στο εφηβικό δωμάτιο και μετά τα τριάντα ζουν οι νέοι στην Ελλάδα

Tα σημερινά στοιχεία της Eurostat για τον μέσο όρο ηλικίας που οι νέοι φεύγουν από…

3 hours ago

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής διοίκησης με το ΝΑΤΟ: Οι “αγαθοεργίες” των ΝΑΤΟϊκών δεν ξεπλένουν τη σφαγή!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τη συνεργασία της τοπικής…

3 hours ago

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές…

4 hours ago

This website uses cookies.