ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Ρέμος: Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος 6 εμβάσματα με συναλλαγές 1,8 εκατ. ευρώ – Τι αναφέρει το πόρισμα

Το φως της δημοσιότητας είδε το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που αφορά στον γνωστό τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο που ερευνάται για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, στο πόρισμα των 20 περίπου σελίδων αναφέρονται 6 εμβάσματα, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, και τα οποία έχουν μπει στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Ρέμου.

Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 1,8 εκ. ευρώ και ελέγχεται το για ποιον λόγο μπήκαν αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό και αφορά στην περίοδο από 19/4/22-22/6/2022.

Η έρευνά συνεχίζεται ενώ ο φάκελος έχει πάει στον οικονομικό εισαγγελέα.

Η εταιρεία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που «πυροδότησε» την «βόμβα»
Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα φέρεται πως έχει αποτυπώσει στην έρευνα της η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις.

Για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Αντώνης Ρέμος φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου, ο οποίος ελέγχεται επίσης από την Αρχή.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Διαψεύδει τα περί φοροδιαφυγής ο Ρέμος

Ο ίδιος πάντως ο Αντώνης Ρέμος, είτε με ανακοινώσεις των δικηγόρων του, είτε με βίντεο που ανήρτησε στα social media του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και δηλώνει ότι δεν έχει φοροδιαφύγει ποτέ.

Σε βίντεο που ανάρτησε στα socail media, ο τραγουδιστής λέει πως δεν φοβάται και δεν έχει να κρύψει τίποτα ενώ καλεί τον κόσμο να πάει στις συναυλίες του, καθώς αυτές θα συνεχιστούν.

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση, ανέφερε αρχικά στα stories που έκανε στο Instagram.

«Ήθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται…» πρόσθεσε ενημερώνοντας ότι η επόμενη συναυλία του, που είναι στην Αθήνα, θα γίνει κανονικά όπως και «όλες οι υπόλοιπες που έρχονται».

«Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Από κει και πέρα η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά» κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη. Και οι έξι στις δηλώσεις τους…

1 hour ago

Άρθρο Γ. Βαρουφάκη: Η Έκθεση του Ντράγκι σφραγίζει τη μη αναστρέψιμη παρακμή της Ευρώπης

Όταν η κρίση του ευρώ ήταν ακόμα στα σπάργανα, κάποιοι από εμάς θεωρήσαμε εκ των…

1 hour ago

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με τα έργα οδικής ασφάλειας στο νησί,…

1 hour ago

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Ξεκίνησαν από νωρίς, στις 7 το πρωί, οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη…

1 hour ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 29% Μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με το 2021 – Τα μηνύματα των υποψηφίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7π.μ. η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με…

3 hours ago

Κλειστό την Κυριακή το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των καιρικών συνθηκών

Κλειστό θα είναι το φαράγγι της Σαμαριάς την Κυριακή, λόγω των καιρικών συνθηκών που αναμένεται…

3 hours ago

This website uses cookies.