Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Αντ. Μπαλωμενάκης: Δεν θα πρόκειται για κλειστές δομές, σα γκέτο, αλλά για ανοικτές δομές με τον χαρακτήρα της προσωρινότητας

Μετά το τέλος της σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, παρουσία Βουλευτών του Ν. Χανίων, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη και των Δημάρχων του Νομού για το προσφυγικό, δηλώσεις έκανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Είπε μεταξύ άλλων:

 

Μας δίνεται μία ευκαιρία, της Κρήτης συνολικά. Το βλέπω ως μία άσκηση σύμπνοιας και ωριμότητας. Ξέρω τη θέση των 4 δημάρχων που έκαναν μία καταρχήν θετική προσέγγιση στην πρόταση της κυβέρνησης το οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Ο αριθμός που προτείνεται, δηλαδή οι 2.000, και το είδος των εγκαταστάσεων θα είναι τέτοιο που δε θα πρέπει να βάλει σε αμφιβολίες, σε κινδυνολογία ή καταστροφολογία των πληθυσμό. Είναι σχετικά ένα μικρό νούμερο το οποίο πιστεύω ότι οι τέσσερις νομοί της Κρήτης μπορούν να διαχειριστούν.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να παρακαλέσω όλους τους παράγοντες και τις πολιτικές δυνάμεις να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Δεν προσφέρεται το θέμα αυτό για κομματική εκμετάλλευση. Και υπάρχει ο κίνδυνος αντιστρόφως αν επιμείνουν κάποιοι για δικούς τους λόγους, για ιδιοτελείς λόγους κομματικούς να ανεβάσουν το θέμα και να προκαλέσουν ανησυχία στην κοινωνία, ίσως να λειτουργήσει ως ένα είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας, δηλαδή να προκληθεί δυσανάλογα μεγάλη αναστάτωση ενώ σας λέω και πάλι τα μεγέθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα και σύμφωνα με το είδος των εγκαταστάσεων, δε δικαιολογούνε φόβους.

Θα ληφθούν όλα τα μέτρα και ο σχεδιασμός θα είναι – με τη συμβολή της αυτοδιοίκησης που θέτει υπαρκτά ζητήματα – τέτοιος που θα περάσουν όλα και θα είναι σε θετική κατεύθυνση.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Μπαλωμενάκης δήλωσε:

Μιλάμε για μία δεύτερη φάση σχεδιασμού η οποία θα είναι πιο οργανωμένη και θα είναι πιο ήπια με την εξής έννοια: ακριβώς επειδή θα έχουν ληφθεί υπόψη και οι εμπειρίες και γενικότερα δεν πρόκειται για κλειστά συστήματα φιλοξενίας, είναι ανοικτά. Δεν είναι φυλακή, δεν είναι γκέτο ενώ ένα μέρος από αυτό έχει τον χαρακτήρα της προσωρινότητας διότι όσοι από αυτούς ζητούν άσυλο μέσα από τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων ενδεχομένως κάποιοι τύχους ασύλου αλλά άλλοι δε θα τύχουν ασύλου και θα πρέπει να επαναπροωθηθούν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αναβλήθηκε η δίκη για το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις Βρύσες – Τί είπε το θύμα και η δικηγόρος της

Νέα αναβολή πήρε η δίκη για το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που έλαβε χώρα στις…

6 hours ago

Χανιά: Τι λένε οι δύο γιοι του ιερέα που κατηγορείται για κακοποίηση της συζύγου του

Μια δήλωση με την οποία εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη και την αντίθεσή τους…

6 hours ago

Στους “πατέρες” του microRNA το Νόμπελ Ιατρικής

Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun (Γκάρι Ράβκιν) τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής για…

10 hours ago

Το δημογραφικό, η υπογεννητικότητα και η «μικρότερη» Ελλάδα – Τα απογοητευτικά στοιχεία για το μέλλον

Το δημογραφικό απασχολεί την Ελλάδα και αναμένεται να αποτελεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα περισσότερο τα επόμενα…

10 hours ago

Ερντογάν: Όπως η ανθρωπότητα σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα σταματήσει και τον Νετανιάχου

Το μήνυμα ότι «το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα της γενοκτονίας που…

10 hours ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Το στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ηθική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκοψε πρώτος το νήμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με αξιόλογη…

11 hours ago

This website uses cookies.