Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Ανυπόταχτη Κρήτη”: Οι φασίστες και τα καράβια τους είναι ανεπιθύμητοι στην Κρήτη

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου “Ανυπόταχτη Κρήτη” για το πλοίο C Star:

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το πλοίο C Star βρίσκεται στα νότια της Κρήτης έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Πρόκειται όμως για ένα ακόμα πλοίο ή είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση; Στις 29 Ιουλίου στο λιμάνι της πόλης Κατάνια της Σικελίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από πλεούμενα με σκοπό τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού και σύνθημα: “Closed forRacists” (κλειστό για ρατσιστές). Αιτία αποτελούσε η επικείμενη άφιξη στο λιμάνι του πλοίου C Star. Πρόκειται για ένα πλοίο που ναυλώθηκε από ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Generation Identity (GI) στα πλαίσια της επιχείρησης “Defend Europe” και έχει σκοπό την να εμποδίσει τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που διασχίζουν την Μεσόγειο, από τις ακτές της Λιβύης προς την Ιταλία. Προφανώς οι εικόνες που εμφανίζονται συνεχώς με πνιγμένους ή αποστεωμένους πρόσφυγες από την Αφρική δεν είναι αρκετές και οι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις του Generation Identity ναύλωσαν ακόμα και πλοίο ώστε να γίνουν περισσότερες!

Όπως ήταν αναμενόμενο η μέχρι τώρα ιστορία του πλοίου κάθε άλλο παρά αγνά κίνητρα για την «προστασία της Ευρώπης» δεν διαθέτει. Πρόκειται για πλοίο που ναυλώθηκε από εταιρεία ένοπλης φύλαξης πλοίων από «Σομαλούς πειρατές», ενώ στο πρώτο λιμάνι του ταξιδιού του -στην κατεχόμενη Αμμόχωστο- πλοίαρχος και υποπλοίαρχος συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι έφερναν παράνομα στην Ευρώπη μετανάστες από την Σρι Λάνκα, οι οποίοι δηλώνονταν ως πλήρωμα του πλοίου. Χαρακτηριστικότερο όμως είναι το γεγονός ότι το πλοίο που έχει σκοπό να «προστατέψει την Ευρώπη» έχει σημαία… Μογγολίας! Πέρα από το γεγονός ότι η χώρα επιλογής δεν έχει καν θάλασσα, απ’ ότι φαίνεται, οι Έλληνες εφοπλιστές αποδεικνύονται πρωτοπόροι καθώς η επιλογή «φθηνής» σημαίας αποτελεί παράδειγμα για τους Ευρωπαίους συναδέλφους ακόμα και για τις ρατσιστικές «δράσεις» τους.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την ΕΕ, οι οποίες ουσιαστικά νομιμοποιούν τέτοιες κινήσεις με την πολιτική της Ευρώπης-φρούριο που ασκούν καταπατώντας τα δικαιώματα των προσφύγων. Τη στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να ξεφύγουν από την κόλαση των χωρών που ζουν, η ΕΕ μέσω της Frontex και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών κλείνει τα εσωτερικά σύνορα εγκλωβίζοντας τους στις χώρες υποδοχής ενώ εντείνει τις επαναπροωθήσεις και τις απωθήσεις προσφύγων.

Ο δήμαρχος της Κατάνια έχει δηλώσει ότι το σκάφος είναι ανεπιθύμητο στο λιμάνι της πόλης και έχει ενημερώσει σχετικά τις λιμενικές αρχές. Η Περιφέρεια Κρήτης θα το ανεχτεί;  Οι διάφοροι «αγανακτισμένοι» φορείς του νησιού, όπως οι ενώσεις ξενοδόχων, που κόπτονται για την εικόνα που θα χαλούσαν μερικοί πρόσφυγες θα το ανεχθούν; Δεν αποτελεί δυσφήμηση του νησιού ο ελλιμενισμός ενός πλοίου που έχει σκοπό να πνίγει ανθρώπους;

Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό, τη φτώχεια και τον πόλεμο είναι κοινός για όλους τους λαούς.

Πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Κρήτη!

Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες. Είτε έρχονται με αλεξίπτωτα, όπως παλιά, είτε με καράβια όπως σήμερα!

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

16 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

17 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

17 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

17 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

17 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

17 hours ago

This website uses cookies.