Απάντηση Δημάρχου Χανίων για παλαιό Νοσοκομείο & έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή δηλώσεις αυτοδιοικητικών προσώπων για το θέμα της κατεδάφισης του παλαιού νοσοκομείου και την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη 25/5/2011 για το ίδιο θέμα, επισημαίνονται τα εξής:

  1. Είναι απορίας άξιο πως ορισμένοι αυτοδιοικητικοί του τόπου μας επιδιώκουν με κάθε τρόπο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το γεγονός της δρομολόγησης όλων εκείνων των ενεργειών για την επίλυση ενός τεράστιου και λιμνασμένου – κατά την τελευταία 8ετία – ζητήματος, όπως αυτό της κατεδάφισης του παλαιού Νοσοκομείου Χανίων.
  2. Οι ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει – από την ανάληψη της θητείας της, πριν από 4,5 περίπου μήνες – η νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων και προσωπικά ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να «ξεμπλοκάρει» ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα πριν από την οριστική επίλυση αυτού με την κατεδάφιση του παλαιού Νοσοκομείου και τη δρομολόγηση της τελικής διαδικασίας υλοποίησης του έργου κατασκευής Κέντρου Υγείας μέσω της ένταξης του στο «ΕΣΠΑ 2007-13», σε χώρο του οικοπέδου που βρίσκεται σήμερα το παλαιό Νοσοκομείο.
  3. Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την Τετάρτη 25/5/2011, επισημαίνεται: α) ότι οι χρόνοι και κυρίως οι προθεσμίες ένταξης του έργου «Κατασκευή νέας μονάδας υγείας» στο ΕΣΠΑ είναι εξαιρετικά πιεστικοί και β) η απάντηση της ΔΕΠΑΝΟΜ στο πρόσφατο έγγραφο του Δημάρχου Χανίων (υπ. αρ. 33064/19-5-2011) για την επίσπευση των ενεργειών κατεδάφισης του παλιού Νοσοκομείου με την οποία περιγράφεται η προβλεπόμενη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από το Δήμο για να προωθηθεί το προαναφερόμενο έργο, παραλήφθηκε από το Δήμο Χανίων τη Δευτέρα, 23/5/2011, ημέρα κατά την οποία και αποστάλθηκε άμεσα η πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
  4. Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει «ξεδιπλώσει» τις προτάσεις της για την αξιοποίηση του χώρου του παλαιού Νοσοκομείου, στη θέση του οποίου προτείνει να δημιουργηθεί πέρα από την παραπάνω μονάδα υγείας, διοικητική υποδομή του ΕΚΑΒ και ελεύθερος χώρος πρασίνου 5-6 στρεμμάτων για τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων.
  5. Τέλος, η Δημοτική Αρχή καλεί όλες τις παρατάξεις– στη κρίσιμη αυτή φάση – να επιδείξουν υπευθυνότητα και να συμβάλλουν εποικοδομητικά με τη στάση και τις προτάσεις τους στην βέλτιστη επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

5 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

6 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

6 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

6 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

6 hours ago

This website uses cookies.