Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση σε αναφορά του Ν Μαριά σχετικά με την έλλειψη ιατρικής κάλυψης σε χωριά του Αποκόρωνα και της περιοχής Ακρωτηρίου Χανίων

 

«Στις 16.12.2013 ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα από την Διαδικτυακή έκδοση της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» αναφορικά με την έλλειψη ιατρικής κάλυψης σε χωριά του Αποκόρωνα και της περιοχής Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χωρίς ιατρική κάλυψη είχαν μείνει οι κάτοικοι σε χωριά του Αποκόρωνα και στη περιοχή Ακρωτηρίου Χανίων εξ’ αιτίας της αναγκαστικής, για δύο εβδομάδες, μετακίνησης ιατρών από το Κέντρο Υγείας Βάμου προς την ακριτική Γαύδο.

Ο διορισμός πλέον ειδικευμένου ιατρού στη Γαύδο είναι η μοναδική λύση ώστε να απολαμβάνουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα τόσο οι κάτοικοι της Γαύδου όσο και οι κάτοικοι Αποκόρωνα και Ακρωτηρίου Χανίων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζήτησε απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.»

Απαντώντας στην ανωτέρω υπ’αριθ. 2025/9.1.2014 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. Γ.Π 2833/12.2.2014 απάντηση:

 

«Για την ιατρική κάλυψη της Γαύδου δεν μετακινήθηκε κανείς γιατρός ούτε από το ΠΙ Αρωνίου (Ακρωτήρι) ούτε από το ΠΙ Κουρνά (Αποκόρωνα).

Οι γιατροί που καλύπτουν το νησί είναι μέσα από το ΚΥ Βάμου και δυο γιατροί από Π.Ι. (ένας από διθέσιο κι ένας από κοντινό ΠΙ στις Καλύβες). Κάθε γιατρός παραμένει στο νησί από 8-15 ημέρες.

Στο Ακρωτήρι υπάρχει 2θέσιο Περιφερειακό Ιατρείο στο Αρώνι, στελεχωμένο με 2 μόνιμους ιατρούς ΕΒ’ Γενικής Ιατρικής. Η μια γιατρός αυτό το διάστημα βρίσκεται σε άδεια ανατροφής και το κενό της υπηρεσίας της καλύπτεται εβδομαδιαίως από γιατρό του ΚΥ Βάμου ή του ΓΝ Χανίων.

Επίσης στην ίδια περιοχή λειτουργεί και το ΠΙ Αερολιμένα Χανίων με ιατρό ΕΑ’ Γενικής Ιατρικής.

Στον Αποκόρωνα τοποθετήθηκε αγροτική ιατρός στο ΠΙ Κουρνά από 18-12-2013 και από 21-1-2014 εγκρίθηκε η τοποθέτηση και δεύτερου αγροτικού ιατρού σε παράταση θητείας.

Το ΚΥ Βάμου είναι στελεχωμένο με οκτώ (8) ειδικευμένους ιατρούς (Παθολόγους και Γεν. Ιατρικής) και ένα αγροτικό ιατρό. Στα ΠΙ του υπηρετούν επτά (7) ειδικευμένοι ιατροί και τέσσερις (4) αγροτικοί οι οποίοι εκτελούν εφημερίες στο ΚΥ.»

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

3 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

4 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

4 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

4 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

4 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

4 hours ago

This website uses cookies.