Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φοιτητική στέγη στην Κρήτη

Απάντηση σε ερώτηση με θέμα «κατάργηση της φοιτητικής μέριμνας στην Κρήτη» που είχαν καταθέσει εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους οι Γ. Σταθάκης και Μ. Κριτσωτάκης, έδωσε το υπουργείο παιδείας.

Στην απάντησή του ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναφέρειΑ

Με βάση την αρ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 (1965 Β΄) Κ.Υ.Α., οι φοιτητές σιτίζονται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις βάσει της κατηγορίας κοινωνικών κριτηρίων στην οποία ανήκουν σε συνδυασμό με εισοδηματικά δεδομένα .

Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει χρηματοδοτηθεί για δαπάνες σίτισης για το οικ. έτος 2013 με τα ποσά των 430.000 € (αρχικός καθορισμός) και 15.000 € (ως πρόσθετη). Έχει ληφθεί μέριμνα για το οικονομικό έτος 2014 να διατηρηθεί ο αρχικός καθορισμός της επιχορήγησής του για δαπάνες σίτισης στα επίπεδα του οικονομικού έτους 2013.

Αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των φοιτητικών εστιών, σας γνωρίζουμε ότι η στέγαση των φοιτητών  των Πανεπιστημίων παρέχεται μέσω των ιδιόκτητων εστιών που διαθέτουν τα Ιδρύματα και των εστιών που διέθετε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και οι οποίες σύμφωνα με την αριθμ. 67792/Η/ 15-06-2012 (1915 Β΄) Κ.Υ.Α.  με θέμα «Τροποποίηση- Συμπλήρωση της αρ. 127177/ Η/ 04-11-2011 (2508 Β΄) Απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  «Μεταφορά αρμοδιοτήτων, εξοπλισμού και προσωπικού Φοιτητικών και Σπουδαστικών Εστιών αρμοδιότητας του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»  έχουν μεταφερθεί στα Πανεπιστήμια. Τα Πανεπιστήμια τα οποία δε διαθέτουν ιδιόκτητες εστίες  ενοικιάζουν δωμάτια αξιοποιώντας την εκάστοτε χρηματοδότηση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σχετικά με τη διασφάλιση κονδυλίων για την ανέγερση νέας φοιτητικής εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, σας γνωρίζουμε ότι στη Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) 046 του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υ.ΠΑΙ.Θ. υπάρχει ενταγμένο έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης με κωδικό 2009ΣΕ04600021, τίτλο «Ανέγερση Β’ φάσης φοιτητικής εστίας» και προϋπολογισμό 1.000.000,00 €. Από το συγκεκριμένο έργο δύναται να διατεθεί πίστωση για την ανέγερση φοιτητικής εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το αρ. 1933/22-1-2014 έγγραφο του Πολυτεχνείου Κρήτης, η πρόταση του Ιδρύματος για το ύψος της πίστωσης του έργου αυτού για το ΠΔΕ 2014 ανέρχεται στο ποσό των 600.000,00 €. Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. επεξεργάζεται τις προτάσεις των Ιδρυμάτων, καθώς αναμένεται η έκδοση της Εγκυκλίου Κατάρτισης του ΠΔΕ 2014 από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι όσον αφορά το ΤΕΙ Κρήτης δεν υπάρχει ενταγμένο έργο του Ιδρύματος σε Συλλογική Απόφαση του ΠΔΕ του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικό με ανέγερση φοιτητικής εστίας ή μετατροπή άλλου κτιρίου σε φοιτητική εστία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

5 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

5 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

5 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

5 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

5 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

8 hours ago

This website uses cookies.