Απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης

Σωματείο ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ χανιων

Συλλαλητήριο στις 17 Γενάρη στα Νέα Καταστήματα στις 18:00
Εργαζόμενες-εργαζόμενοι στο εμπόριο, απλήρωτοι, άνεργοι- άνεργες

Με συνοπτικές διαδικασίες και με όχημα τον ¨κοινωνικό διάλογο¨ μέχρι το τέλος Γενάρη, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ σε συνεργασία με τους εργοδότες και τις πλειοψηφίες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, στήνουν νέο αντεργατικό σφαγείο, για μισθούς, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις.

ΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ

• Μείωση του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ (μικτά) της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, καταβαράθρωση όλων των μισθών κάτω από 600 ευρώ.

• Κατάργηση Δώρων Γιορτών και Επιδόματος Αδείας, οδηγεί σε αυτόματη μείωση όλων των μισθών κατά 15%.

• Κατάργηση όλων των μισθολογικών ωριμάνσεων (διετίες) που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, οδηγεί άμεσα σε μείωση μισθών κατά 11%.

• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, καταστρέφει Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ, Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, παροχές, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας γκρεμίζονται.

• Καθολική εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας.

Αυτά εφαρμόζονται ήδη σε πολλούς χώρους εργασίας , πόσο μάλλον που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα επιβάλλει και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δήθεν θα ανοίξει τώρα συζήτηση για να ¨καθορίσει τη στάση της¨ .

Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή – να πολλαπλασιαστούν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ σε όλη τη χώρα.

Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής είναι βήμα προς την εξαθλίωση, είναι ώρα ταξικής αφύπνισης και αντεπίθεσης.

Ανοίγουμε κουβέντα σε κάθε χώρο δουλειάς, για τη δύναμη που αντλούν οι Χαλυβουργοί μέσα από τη σκληρή αναμέτρηση με τον εργοδότη ΜΑΝΕΣΗ, αναδεικνύοντας ότι απέναντι μας δεν βρίσκουμε έναν εργοδότη, αλλά μια ολόκληρη τάξη, την αστική τάξη, το κεφάλαιο, που αυξάνει τα κέρδη της τσακίζοντας κάθε εργατικό δικαίωμα.

Το Σωματείο  των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει το Βιομήχανο Μάνεση, ιδιοκτήτη της Ελληνικής Χαλυβουργίας που αδίστακτα συνεχίζει να απολύει εργάτες, προκείμενου να περάσει τα άθλια και εκβιαστικά σχέδια του. Οι 15 νέες  απολύσεις εργατών είναι σίγουρο ότι θα πεισμώσουν ακόμα περισσότερο τους απεργούς χαλυβουργούς που για 75 μέρες βρίσκονται αταλάντευτοι, στις πύλες του εργοστάσιου.

Το Σωματείο  καλεί την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς που νίκησαν το φόβο τους και συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους, δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Τον Μάνεση και τον κάθε μεγαλοεργοδότη τον αποθρασύνει και τον οπλίζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που προσπαθεί να τσακίσει κάθε κινητοποίηση των εργαζόμενων. Για τους χαλυβουργούς και για όλους τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος γιατί δε μπορούν να ζήσουν στη φτώχεια και στην ανέχεια,δε μπορούν να δουλεύουν για 500€.

Ταξική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ, λαϊκή συμμαχία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Εργατική-λαϊκή εξουσία, μονομερή διαγραφή του χρέους .

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

4 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

5 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

5 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

5 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

5 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

5 hours ago

This website uses cookies.