Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Ρεθυμνιώτης πρώην βουλευτής και υπουργός εξ Ανωγείων ορμώμενος Γιάννης Κεφαλογιάννης ετών 79.
Συλλυπούμαστε τους οικείους του , και τους ευχόμαστε να ζουν για να τον θυμούνται. Εγώ ως δημοσιογραφών¨ 1ον δεν ξεχνώ ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε  από την Ελληνική δικαιοσύνη με μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικό, διότι προστάτευσε παράνομο. 2ον Άλλη μία παρατήρηση. Οι ανακοινώσεις του κόμματος του {Ν.Δ} αναφέρουν ότι¨   «έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.» Η απορία μου είναι. Πως  ενώ  ήταν ο μακαρίτης ήταν 79 ετών ,και άρα γεννήθηκε  το 1933 ή 34 , γιατί μεγάλωσε τόσο το 42-44 όπου ήταν περίπου δέκα ετών, ώστε να λάβει μέρος στην Εθνική αντίσταση; Θυμήθηκα το 1990 και την συγκυβέρνηση Ν.Δ Συνασπισμού με πρωθυπουργό τον αποβιώσαντα Τζανή Τζανετάκη. Τότε οι μισοί Έλληνες γεννημένοι και αγέννητοι την εποχή της κατοχής, είχαν καταθέσει «βεβαιώσεις» ότι είχαν λάβει μέρος στην εθνική αντίσταση. Ό πρώην πρωθυπουργός τότε Τζανής Τζανετάκης είχε δηλώσει ότι¨ «εξευτέλισαν κάθε έννοια ήρωος.» 3ον Ο μακαρίτης πλέον Γιάννης Κεφαλογιάννης πριν φύγει δημιούργησε πολιτικό τζάκι αφήνοντας την κόρη του Όλγα Κεφαλογιάννη στην θέση του , σήμερα στο Ρέθυμνο αύριο στην Αθήνα όπου την όρισε η ηγεσία του κόμματος. Ως γνωστόν τα πολιτικά τζάκια ιδίως αυτά που ανέδειξαν πρωθυπουργούς, Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης, είχαν αρνητική εξέλιξη στην πορεία του Ελληνικού έθνους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις…

56 mins ago

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Kρήτης, που στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών…

56 mins ago

Ο Δήμος Αποκορώνου ενώνει δυνάμεις με το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προτείνει την ένταξη του Δήμου στο «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με…

58 mins ago

Η Βασιλική Κριετσέπη νέα Διευθύντρια στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Ανέλαβε σήμερα με Πράξη του Διοικητή κου Μπέα Γεωργίου, παρουσία του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας κου…

1 hour ago

Στ. Αρναουτάκης: «Οι περιφέρειες επιζητούν την ευθύνη. Με αυξημένους πόρους, ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο και αποκέντρωση εξουσιών»

Την ανάγκη στήριξης της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος με αυξημένους πόρους, ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο…

1 hour ago

Διευθυντές σχολείων Χανίων διαμαρτύρονται για τη σύλληψη συναδέλφου

Οι Διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά εξέδωσαν "επιστολή στήριξης" με την οποία εκφράζουν…

1 hour ago

This website uses cookies.