ΤΟΠΙΚΑ

Απεργία εργαζόμενων ΟΤΕ στα Χανιά: Η εταιρεία δίνει μέρισμα 250 εκ. ευρώ στους μετόχους, και δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις των εργαζόμενων σε όλη την Ελλάδα που είναι 22 εκ. ευρώ

Συνεχίζεται για 20η ημέρα η απεργία των εργαζόμενων του ΟΤΕ και στα Χανιά.

Σήμερα, κινητοποίηση αλληλεγγύης και στήριξης έξω από τον ΟΤΕ στην οδό Τζανακάκη 3 πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ ενώ ανακοινώσεις καταγγελίας της αυταρχικής συμπεριφοράς της διοίκησης του Οργανισμού εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, η Ταξική Πορεία αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών.καταγγέλλοντας “ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων μέσα από πλειάδα ΜΜΕ με σκοπό να κατασυκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας, πιέσεις, απεργοσπασία, απειλές και τρομοκρατία από διευθυντικά στελέχη”.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Γιώργος Σκορδύλης, Γενικός Γραμματέας της τοπικής Διοικούσης ΠΑΣΕ – ΟΤΕ αναφέρει τα εξής για την απεργία των εργαζόμενων:

“Ένας από τους λόγους της απεργίας μας από 21 Δεκεμβρίου είναι η απόλυση των 8 φυλάκων στην Αθήνα που εσκεμμένα η Διοίκηση ήθελε να λήξει η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας για να τους απολύσει και εφόσον τους απέλυε να ξαναϋπογράψει μια ίδια συλλογική σύμβαση εργασίας με ένα 3% μόνο στους νέους υπαλλήλους. Ακόμα και ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ δήλωσε ότι είναι εμπαιγμός. Το να θέλει η εταιρεία να απολύσει πρώτα και μετά να υπογράψει συλλογική σύμβαση είναι εργασιακά ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

Η εταιρεία από το 2011 που γίνανε οι μειώσεις των μισθών στους υπαλλήλους για να στηριχθεί η εταιρεία λόγω του ότι υπήρχαν κάποια δάνεια εξαιτίας της αγοράς του Δικτύου Γερμανός και έπρεπε να καλυφθούν, οι εργαζόμενοι βάλανε πλάτες στην εταιρεία, δεχθήκανε τις μειώσεις στους μισθούς τους που τρέφουν οικογένειες, χωρίς οι διοικητικοί και οι διευθύνοντες σύμβουλοι και γενικά διοικούντες να έχουν ούτε μία μείωση στο μισθό τους.

Όλα αυτά τα χρόνια δεχόμασταν τις μειώσεις των μισθών παρότι η εταιρεία παραμένει κάθε χρόνο κερδοφόρα.

Ακόμα και σήμερα δίνει μέρισμα 250 εκατομμύρια στους μετόχους όταν οι συνολικές απαιτήσεις των υπαλλήλων είναι στα 22 εκατομμύρια. Προτιμά η εταιρεία να δώσει το μέρισμα στους μετόχους και όχι τα λεφτά στους εργαζόμενους. Το μπόνους μόνο του διευθύνοντα σύμβουλου είναι 1 εκ. ευρώ το χρόνο συν μετοχές.

Εμείς διεκδικούμε αυτό που είναι σωστό. Διεκδικούμε συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς απολύσεις, και να προσλάβουν πίσω τους συναδέλφους που μπορούν να εκμεταλλευτούν με αλλαγή έργου.

Υπάρχουν κενά σε όλα τα τεχνικά τμήματα. Χρειάζονται προσλήψεις.”

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Αλέκος Μαρινάκης σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα μας είπε:

“Ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στο κάλεσμα των σωματείων του ΠΑΜΕ και των εργαζόμενων του ΟΤΕ που δίνουν αυτό τον πολυήμερο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που προχωρά ο ΟΤΕ. Ζητούν υπογραφή εδώ και 12 χρόνια συλλογικών συμβάσεων εργασίας όμως υπάρχουν ζητήματα τρομοκρατίας από τη διοίκηση. Και στη Θεσσαλονίκη έχουν καλέσει εισαγγελέα και προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα τους.

Το δικό μας ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι η τρομοκρατία τους δε θα περάσει, θα υπάρξει αλληλεγγύη. “Ένας για όλους και όλοι για έναν”, αυτό θα είναι το σύνθημα μας στην επίθεση που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι, και οι μικροεπαγγελματιες, και οι αγρότες για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.”

Να σημειώσουμε ότι όπως ενημερωθήκαμε η απεργία θα συνεχιστεί έως την Κυριακή. Από εκεί και πέρα οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν με τρίωρες στάσεις εργασίας ενώ θα υπάρξουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα κλιμακωθεί ο αγώνας.

Τέλος, σε κείμενο που μοίραζαν στους πολίτες αναφέρονται τα εξής:

Ο Όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 88%, ενώ την ίδια περίοδο οι αποδοχές του προσωπικού μειώθηκαν κατά 55%.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ- ΟΤΕ) προκειμένου να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας δέχθηκε μείωση αποδοχών 9,5% με ρήτρα «μη απολύσεων». Αντί αυτή η υπεύθυνη και παραγωγική στάση των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας να οδηγήσει σε συναινέσεις και την εμπέδωση κλίματος παραγωγικών επενδύσεων, η Διοίκηση του Ομίλου επιλέγει την ρήξη. Δεν δέχεται την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δόλιο στόχο την λήξη της υφιστάμενης Σ.Σ.Ε., ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις δυναμιτίζοντας τις εργασιακές σχέσεις.

Σε μια περίοδο που ο Όμιλος ΟΤΕ εμφανίζει κέρδη της τάξης των 1,2 δις ευρώ, στοχεύοντας στη μετάβαση στην εποχή του 5G, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές θυμίζουν εποχές της δεκαετίας του ’70:

. Μια νέα τηλεφωνική σύνδεση απαιτεί τουλάχιστον ένα (1) μήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί.

. Μια άρση βλάβης τουλάχιστον 1,5 μήνα.

. Οι καταγεγραμμένες βλάβες ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες.

. Η πρώτη γραμμή παραμένει υποστελεχωμένη και παρά την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών για άμεση εξυπηρέτηση.

Ο Όμιλος ΟΤΕ από μια εταιρεία ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, με καινοτομίες στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, με επενδύσεις και κυρίαρχο ρόλο στο εξωτερικό, έχει μετατραπεί σε μικρό παίκτη περιορισμένο στα όρια της ελληνικής επικράτειας και συρρικνώνεται διαρκώς.

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διακηρύσσει ως κυρίαρχη εθνική προτεραιότητα την επιστροφή των επιστημόνων και τον τερματισμό brain brain, η Διοίκηση του Ομίλου δεν πληρώνει τα πτυχία του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού και ‘’ επιβραβεύει’’ τους κόπους της ελληνικής οικογένειας προσλαμβάνοντας νέους καταρτισμένους με μισθό 300 ευρώ!!!

Με αυτές τις συνθήκες θα αναπτύξει ο ΟΤΕ την 5g τεχνολογία και θα οδηγήσει την επιχείρηση και τη χώρα στη νέα εποχή;

Οι εργαζόμενοι καθημερινά αγωνιζόμαστε να ανταποκριθούμε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες των καταναλωτών. Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια μας και το δικαίωμά μας στην εργασία.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Νύχτες Πρεμιέρας: Ακυρώθηκαν οι δημόσιες προβολές της ταινίας «Ρώσοι σε πόλεμο»

Επικαλούμενο «λόγους ασφαλείας του κοινού, του προσωπικού του Φεστιβάλ», το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρες ακύρωσε τις…

52 mins ago

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Η καθολική κάλυψη της στοματικής υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι βασικό αγαθό»

«Είναι ανάγκη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει αρμοδιότητα στην υγεία. Εμείς δεν περιμένουμε να…

56 mins ago

Συλλυπητήριο μήνυμα του Παναγιώτη Σημανδηράκη για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε συλλυπητήριο μήνυμα του αναφορικά με την απώλεια του κορυφαίου…

58 mins ago

Στο Πειθαρχικό στέλνει τον Κασσελάκη πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά την διαγραφή του

Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Χάρης Μουμουλίδης αναφέρει ότι όποιος βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση…

1 hour ago

Δούκας από Χανιά: Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα, γιατί θα πρέπει να κάνουμε τη διαφορά

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε σήμερα τα Χανιά. Συνοδευόμενος από τον…

1 hour ago

Τζάκρη: Κατέθεσα φάκελο Κασσελάκη με 87 υπογραφές, όσοι είναι και αυτοί που τον ανέτρεψαν – Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δια αντιπροσώπων

Εξαιρετικά μεγάλη ένταση επικρατεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγο η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε στο…

3 hours ago

This website uses cookies.