Αποφάσεις Λαϊκής Συνέλευσης περιοχής Βαρύπετρου

Πολίτες των χωριών Βαρύπετρο – Μυλωνιανά – Λιγηδές –  Μαρμαράς – Ποτιστήρια, βρεθήκαμε στην πρώτη Λαϊκή μας Συνέλευση.

Έχουμε καταλάβει πια, ότι όσο καθόμαστε σπίτι και ασχολούμαστε μόνο με τις ιδιωτικές μας υποθέσεις, αποφασίζουν άλλοι για εμάς , χωρίς εμάς και κατά κανόνα εναντίον μας. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της αντίστασης στα μέτρα της τρόικας και των εθελόδουλων κυβερνήσεων και η ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης και στήριξης αναμεταξύ μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας:

Να γυρίσουμε την πλάτη στους πολιτικούς που μας πρόδωσαν και όλους αυτούς που ξεπουλούν τον τόπο και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας μας, για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Κανένας μόνος του, κανένας βουλιαγμένος στον καναπέ ή στην απόγνωση. Συμμετέχουμε στη λαϊκή μας συνέλευση και παίρνουμε δημοκρατικά αποφάσεις δράσης. Είμαστε κι εμείς κομμάτι του παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στο ξεπούλημα της χώρας και της κοινωνίας που έχει εμφανιστεί στις πλατείες και στις γειτονιές της χώρας

Αιχμή της κίνησής μας το επόμενο διάστημα αποτελεί η άρνηση πληρωμής του άδικου και ανώφελου χαρατσιού για την κατοικία μέσω της ΔΕΗ.

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι γιατί:

–         Είναι εντελώς παράνομο σαν ιδέα αλλά και σαν τρόπος είσπραξης. Δεν έχει ξανασυμβεί να εκβιάζεται ένα νοικοκυριό με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρώνει ένα φόρο!

–         Είναι ανώφελο, γιατί ενώ μας αδειάζει τις τσέπες και μας φέρνει στην απόγνωση, πάει για να μπαλώσει τις μαύρες τρύπες ενός τεράστιου και ανεξέλεγκτου χρέους που δεν γίνεται να σηκώσει η χώρα και βέβαια δεν δημιουργήσαμε εμείς

–         Είναι σίγουρο ότι δεν συμβάλλει σε καμιά λύση για την εθνική οικονομία, όσο συνεχίζεται η εκποίηση του εθνικού, πολιτιστικού και εδαφικού πλούτου της χώρας μας και εξαντλείται η κοινωνία και το πιο παραγωγικό της κομμάτι, οι νέοι. Να αντισταθούμε!

–         Ήδη και σε άλλες περιοχές της πόλης μας και της χώρας έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχες κινήσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών. Συντονιζόμαστε με όλους αυτούς. Όλοι μαζί μπορούμε!

Θα κυκλοφορήσει άμεσα χαρτί συλλογής υπογραφών για ενημέρωση και δικτύωση των γειτόνων μας.

Στηρίζουμε κάθε κίνηση ειρηνικής διαμαρτυρίας και άσκησης πίεσης προς τους τοπικούς βουλευτές για να μην τολμήσουν την ψήφιση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου.

Αποφασίσαμε επίσης να δώσουμε το παρόν με το πανό της συνέλευσής μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και  αντίστασης στις 19 και 20/10.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενάντια στις στρατιωτικές τους βάσεις μετά και το κτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ

Οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις θα ενισχυθούν σύντομα με επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο της…

8 hours ago

5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά με 28 πισίνες – 5άστερο και στην Τριόπετρα

Πέντε 5άστερα ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Κω, τη Χαλκιδική και την…

9 hours ago

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση με 400 πυραύλους προς το Ισραήλ – Εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, στα καταφύγια οι κάτοικοι

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ και σε όλο το Ισραήλ, καθώς ξεκίνησε η…

9 hours ago

Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ Κρήτης

To Κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υψηλής ποιότητας εξειδίκευσης που απαιτείται για την ενίσχυση…

10 hours ago

Χανιά: 45 χρόνια από την έκρηξη του “Πανορμίτη” στο λιμάνι της Σούδας

Σαραντα-πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την τεράστια έκρηξη στο μότορσιπ «Πανορμίτης», την 1η Οκτωβρίου 1979, από…

10 hours ago

This website uses cookies.