ΤΟΠΙΚΑ

Από Ζωνιανά και Γάζι οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού των τουριστών στο κέντρο του Ηρακλείου

Ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι είναι οι δύο από τους τέσσερις της “θερμόαιμης” παρέας που ξυλοκόπησε βάναυσα τους τουρίστες, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο έναν 49χρονο Ελληνοκαναδόμε καταγωγή από την περιοχή των Ανωγείων. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το νοσοκομείο, η ζημιά που έχει υποστεί από τον ξυλοδαρμό ο άνδρας είναι μεγάλη και θα χρειαστεί πιθανότατα κι άλλη επέμβαση και πολυήμερη νοσηλεία.

Όπως είχε γράψει το Cretalive οι δράστες είναι Κρητικοί και οι δύο εκ των τεσσάρων αναγνωρίστηκαν από τα θύματα της επίθεσης, στα οποία επιδείχθηκαν φωτογραφίες από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δύο δράστες – όπως και οι άλλοι δύο που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη – αναζητούνται, αν και από χθες έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, η 5μελής οικογένεια (πατέρας, μητέρα, δύο γιοι και το κορίτσι) – οι οποίοι αγαπούν πολύ την Κρήτη και την επισκέπτονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο – βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την αγριότητα της επίθεσης που δέχτηκαν, “άνευ λόγου” όπως υποστηρίζουν.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, η μητέρα κι ένας από τους γιους ανέφεραν ότι το επεισόδιο ξεκίνησε όταν θέλησαν να αποχωρήσουν από το μπαρ που διασκέδαζαν. Τα τρία από τα 5 μέλη της οικογένειας είχαν ήδη βγει έξω, ενώ ο πατέρας και ο ένας από τους γιους έμειναν πίσω για να πληρώσουν το λογαριασμό. Όταν πήγαν και αυτοί να φύγουν, κάποιος από την μεγάλη – όπως λέγεται – παρέα των Κρητικών έκαψε, κατά λάθος, με το τσιγάρο τον 49χρονο πατέρα στην πλάτη. Τότε ο τελευταίος στράφηκε στο νεαρό με το τσιγάρο και του έκανε παρατήρηση (με όμορφο τρόπο, όπως επισημαίνεται από την πλευρά της οικογένειας) να προσέχει τις κινήσεις του.

Αυτό φαίνεται να ήταν η “σπίθα” που προκάλεσε την οργή των κρητικών, οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν με μένος όχι μόνο τον πατέρα και τον γιο, αλλά ακόμα και τη 41χρονη γυναίκα και το 14χρονο κορίτσι, που επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Επικράτησε πανικός, κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία, ενώ οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σχεδόν μισό κιλό κάνναβης έκρυβε Γερμανός στο Ρέθυμνο

Σχεδόν μισό κιλό κάνναβης εντόπισαν χθες στο σπίτι 25χρονου Γερμανού οι αρχές μετά από έρευνα…

6 mins ago

Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» στα Χανιά: Επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για τον σοσιαλισμό, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν, χθες Παρασκευή, στην πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ…

16 mins ago

Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ και της ΠΓ

Τους λόγους που καθίσταται άκυρο το ψήφισμα για την πρόταση της άρσης της εμπιστοσύνης στο…

27 mins ago

Laser τελευταίας γενιάς για το γλαύκωμα απέκτησε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Την απόκτηση ενός τελευταίας γενιάς μηχανήματος Laser (SLT – LASER) για θεραπεία γλαυκώματος για πρώτη…

37 mins ago

Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των 51 μεταναστών που διασώθηκαν νότια του Ηρακλείου

Μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα…

46 mins ago

Κουτσούμπας από ΔΕΘ: “Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό αντίπαλο της, στο πολιτικό επίπεδο, το ΚΚΕ”

"Παραπλανητική" χαρακτήρισε την άποψη, ότι η κυβέρνηση "παίζει χωρίς αντίπαλο" ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ,…

56 mins ago

This website uses cookies.