ΤΟΠΙΚΑ

Από τα Ανώγεια κήρυξε επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα ενόψει ευρωκλογών ο Ν. Ανδρουλάκης “γιατί είναι συνδεδεμένα με τους πατριωτικούς αγώνες”

Κάτ’ απόλυτα συμβολικό τρόπο, όπως ο ίδιος είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, επέλεξε τα Ανώγεια για να κηρύξει επίσημα τον προεκλογικό αγώνα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. “Κι αυτό γιατί τα Ανώγεια είναι συνδεδεμένα με τους πατριωτικούς αγώνες. Εδώ λοιπόν από την πλατεία, από το Μεϊντάνι στέλνω μήνυμα πως το εθνικό – πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι εδώ” είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνέχισε με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή την πρόσφατη μετατροπή της Μονής Χώρας σε τζαμί. “Είναι σοβαρή η θέση του κ Μητσοτάκη στο ζήτημα, τέσσερις ημέρες πριν πάει στην Άγκυρα, να απαντά ότι “επρόκειτο για άχρηστη ενέργεια”, αντί να ζητήσει αναβολή της επίσκεψης; “Όμως φταίει και η Ευρώπη” συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, “η οποία έχει συνηθίσει να χαϊδεύει σουλτάνους και τσάρους και τα βλέπουμε τα αποτελέσματα, ειδικά στην Ουκρανία”.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχήθηκε στις επερχόμενες εκλογές να επικρατήσουν οι πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις, οι οποίες, όπως ανέφερε, θα δημιουργήσουν μια Ε,Ε, που θα μπορεί να αντιπαρατίθεται στον κάθε αναθεωρητή και θα προωθήσει, επιτέλους, την δημιουργία ευρωστρατού, ώστε “να μην ματώνουν οι οικονομίες μικρών χωρών, όπως η Ελλάδα ή η Φινλανδία, για να προστατεύουν τα ευρωπαϊκά σύνορα”.

“Ας βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όλοι και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, που μπορούν να έχουν συστήματα υγείας και ισχυρή παιδεία την ώρα που εμείς αγωνιούμε για τους δύο αυτούς θεμελιώδεις θεσμούς μας” πρόσθεσε.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο όλων, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές, για να αποκτήσει πραγματική αντιπολίτευση η χώρα και όχι “αντιπολίτευση life style”, όπως είπε, ώστε να αισθανθεί – πρόσθεσε – την πίεση που πρέπει η κυβέρνηση και “να σκύψει επιτέλους στα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα πολίτη”.

Ο Ν. Ανδρουλάκης νωρίτερα περιόδευσε σε χωριά στο Μυλοπόταμο, ενώ προηγήθηκε επίσκεψή του στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη άνοιξε με την παρουσία του στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου.

“Αν για τον πρωθυπουργό, δείκτης ευημερίας είναι το Πάσχα στο χωριό ας κοιτάξει την ΕΛΣΤΑΤ”

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο και την αγορά του Ρεθύμνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ακρίβεια και την επίκληση της πασχαλινής εξόδου ως ένδειξη της καλής οικονομικής κατάστασης του μέσου πολίτη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως αν για τον πρωθυπουργό, δείκτης ευημερίας είναι ότι οι Έλληνες επέλεξαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό τους, να κοιτάξει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Θα δει ότι ο ελληνικός λαός έχει τη μικρότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη και τη δεύτερη μικρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η δική του πολιτική διευρύνει τις ανισότητες. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει, δυσκολεύουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «η απάντηση σε αυτήν την αλαζονεία πρέπει να είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας την 9η Ιουνίου και ένα μήνυμα στήριξης της δημοκρατικής παράταξης για να υπάρχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση που θα είναι και μελλοντική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Συμπλήρωσε ακόμη, πως «αυτός είναι ο στόχος μας. Και εδώ, από την Κρήτη, εύχομαι η δημοκρατική παράταξη να ξανακάνει πράσινο το νησί των αγώνων της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ν. Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά…

6 mins ago

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο ΕΒΕΧ με τις θέσεις του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7.30μμ, η Νέα Αριστερά υποδέχεται, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης -…

7 mins ago

Την Τρίτη η επίδειξη των Red Arrows της Βρετανικής Royal Air Force στα Χανιά

Με άκρως φαντασμαγορικό και τιμητικό τρόπο ξεκινούν και επίσημα οι φετινές εκδηλώσεις για την 83η…

9 mins ago

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα με συμμετοχή και Μεταλλοκατασκευαστών από τα Χανιά

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα. Το Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών…

11 mins ago

Με συμμετοχή του ΜΑΙΧ στη Μάλτα η 3η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων του ευρωπαϊκού έργου DETOCS

Στις 15-16 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μάλτα η 3η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων…

15 mins ago

Κεντρικές Εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά διοργανώνει, και φέτος σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, κεντρικές και παράλληλες…

19 mins ago

This website uses cookies.